Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Onze mensen

Maak kennis met onze mensen en lees hoe zij bijdragen aan de veiligheid in onze regio.

OvDBz Jaap van Meggelen: “Die glazenwassersbak hing op vijftig meter hoogte nog aan twee kabeltjes te tollen”

Vandaag, 2 november 2023, raast storm Ciarán over ons land. Zo'n storm kan voor gevaarlijke situaties zorgen, waarbij onze crisisorganisatie in touw komt. Dat gebeurde vorig jaar bijvoorbeeld ook tijdens een grote storm. Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvDBz) Jaap van Meggelen (van de gemeente Montfoort) werd toen opgeroepen. Hij vertelt hoe hij dat incident heeft beleefd.

Gerard: “Bij de Invictus Games draait het niet om medailles, maar om het behalen van je eigen doelen”

“Inspiring recovery through sports, esports and adventurous challenge”. Dat is waar het bij de Invictus Games om draait. Tijdens dit internationale sportevenement krijgen militairen en veteranen die door of tijdens hun dienst gewond zijn geraakt de kans om met elkaar te sporten. Om zo hun herstel en de verwerking van trauma’s te bevorderen. Een van de deelnemers aan het evenement, dat dit jaar van 9 tot en met 16 september plaatsvond in de Duitse stad Düsseldorf, is VRU-collega Gerard van Leeuwen.

Marco: “Het is echt gaaf om de schakel te zijn tussen de brandweerinzet en de andere hulpdiensten”

Marco: “Voordat ik OvD-B werd, was ik bevelvoerder bij de brandweer van de gemeente IJsselstein. In die tijd was je als bevelvoerder van dienst eigenlijk al een soort van Officier van dienst voor de gemeente IJsselstein. Toen de functie van OvD-B vrij kwam voor zowel de gemeenten IJsselstein als Nieuwegein, heb ik gesolliciteerd en ik hoopte heel erg dat ik het zou worden. Die functie was toen nog best een beetje zeldzaam.

Robert: “Mooi dat wij kunnen helpen, door onze ervaringen uit Nederland met hen te delen”

In juni 2023 stak collega Robert Verhoeven de Atlantische Oceaan over om met zijn kennis en ervaring op het gebied van crisisbeheersing op het eiland Sint Maarten een bijdrage te leveren aan de orkaannoodhulpoefening HUREX. Tijdens deze jaarlijks terugkerende oefening komen verschillende lokale hulpdiensten en Defensie bij elkaar om zich voor te bereiden op het orkaanseizoen.

Niels: “Je bent bezig met het zoeken van een persoon, een mens. Dat is gewoon heftig”

Volgend jaar, in 2024, maakt Niels Oosterlee precies twintig jaar deel uit van het duikteam van brandweerpost Mijdrecht. Hij vertelt over hoe het werk van brandweerduiker eruitziet en met wat voor type incidenten je te maken kunt krijgen: “de incidenten die je het meest bijblijven, zijn helaas ook de incidenten met het meeste menselijk leed”

Patricia: “Wanneer anderen weglopen, gaan wij er juist naar toe”

Patricia van Tricht is een van onze Operationeel Woordvoerders/Communicatieadviseurs CoPI. Lees haar ervaringsverhaal over een zeer grote brand in Soesterberg en hoe zij te werk gaat in haar rol.