Voor de pers

De VRU zorgt voor informatie op het moment dat een crisis of ramp plaatsvindt. De operationeel woordvoerder is op dat moment bereikbaar voor vragen van de pers. De pers kan terecht bij de woordvoerders van team communicatie met minder urgente vragen of vragen over bijvoorbeeld beleid, projecten en bijeenkomsten.

Operationeel woordvoerder

De operationeel woordvoerder is 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar voor woordvoering over actuele incidenten. Indien nodig komt hij of zij ter plaatse. De operationeel woordvoerder beantwoordt vragen over de brandweerinzet en de geneeskundige hulpverlening bij incidenten.

Contact: 06 51 98 34 01

Foto’s operationeel woordvoerders

Heb je een foto nodig van een woordvoerder voor bijvoorbeeld een telefonisch interview tijdens een televisie-uitzending? Onderaan deze pagina kun je de foto's vinden.

Woordvoerders team Communicatie

De woordvoerders van het team communicatie behandelen vragen na afloop van een incident, over beleidsmatige thema’s, over taken van de organisatie en over (bijzondere) activiteiten van de organisatie (zoals projecten, bijeenkomsten, evenementen en preventievoorlichting).

Contact: op werkdagen tussen 09.00 tot 17.00 uur via 088 - 878 1660 en communicatie@vru.nl

Social media

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op social media of schrijf je in voor onze e-mailnieuwsbrief.