Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Wij zijn de VRU

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor alle 26 Utrechtse gemeenten in de provincie Utrecht. Samen met onze partners zorgen wij elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven.

Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) en de ondersteunende diensten.

Maar of we nou branden blussen of op kantoor werken: bij de VRU werken we allemaal met een passie. Een passie om levens te redden, om incidenten te voorkomen en te bestrijden. Mensen met een helder hoofd en een hart dat klopt voor de goede afloop. Dienstbaar, deskundig, alert en adequaat. Wij zijn de VRU.

Deel jij onze passie? Kijk dan ook eens bij onze vacatures.

Veiligheidsregio Utrecht bestaat 12,5 jaar!

In 2023 bestaat onze veiligheidsregio 12,5 jaar! In een videoreeks blikken we terug op grote incidenten en gedenkwaardige momenten van de afgelopen jaren.

Bekijk alle jubileumreeks video's

Onze mensen

Maak kennis met onze mensen en lees hoe zij bijdragen aan de veiligheid in onze regio.

Onze regio

De VRU draagt bij aan de veiligheid van de ca 1,4 miljoen inwoners van de 26 gemeenten in de Provincie Utrecht.

Wat we doen

‘Wij dragen bij aan veiligheid. Elke dag weer, steeds beter.’ Dat is waar we voor staan.

Onze ambitie

‘Wij dragen bij aan veiligheid. Elke dag weer, steeds beter.’ Dat is waar we voor staan. Onze ambitie blijft ongewijzigd, maar heeft de afgelopen jaren wel een andere lading gekregen. De wereld verandert, wat maakt dat wij ook moeten veranderen.

Lees meer over onze ambitie

icoon voor Counter

0

Brandweerposten
icoon voor Counter

0

Meldingen
icoon voor Counter

0

Vrijwilligers

De VRU in cijfers

Bij de VRU werken 674 ambtenaren en beroepsmedewerkers en 1.633 vrijwilligers. Daarnaast zijn er jeugdbrandweerlieden actief bij 23 jeugdbrandweerkorpsen.

In 2022 namen we 23.279 meldingen aan op de alarmcentrale en rukten we uit voor 9.238 incidenten, waarvan 8.957 in onze regio en 281 daarbuiten. Dit deden we vanuit 71 brandweerposten in de regio.

Bekijk meer cijfers in het jaaroverzicht 2022

Deel jij onze passie?