mensen vergaderen

Piketfuncties bij de VRU

Je kunt snel schakelen, bent een echte teamplayer en je hebt een groot zelfstartend vermogen. Uiteraard functioneer je uitstekend in stressvolle situaties.

Ben jij dat? Dan is een piket bij de VRU wellicht iets voor jou!

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven mensen die samen met ons zorgen voor de veiligheid van alle mensen die wonen en verblijven in de regio Utrecht. Wij bereiden ons voor op mogelijke rampen en crises. Samen met onze veiligheidspartners richten we ons op het voorkomen en bestrijden van branden, calamiteiten en crises. We prepareren ons voor (grootschalige) incidenten waar verschillende hulpdiensten en partners met elkaar afstemmen en samenwerken.

Eén van de taken van de VRU is het organiseren van de regionale piketten. Wil je een rol vervullen in onze regionale piketorganisatie? Er zijn allerlei mogelijkheden.

Wat kun je verwachten?

Je maakt incidentbestrijding van heel dichtbij mee en bouwt daarmee aan je netwerk.

Je hebt ongeveer één week per 5/6 weken dienst en kunt dan 24 uur per dag, 7 dagen in de week worden opgeroepen. Dit betekent dat je op dat moment alles uit je handen laat vallen en start met je werkzaamheden. Je werkgever moet hier vooraf toestemming voor geven.

Voordat je kunt starten met piket krijg je via de VRU een opleiding aangeboden. Daarnaast bieden we jou regelmatig bijscholing en oefening.

Rechtspositie

Je ontvangt een vergoeding voor het piket. Afhankelijk van het soort piket is je rechtspositie geregeld óf via je eigen organisatie (bijvoorbeeld je gemeente) óf via de VRU. Via de VRU ontvang je een beschikbaarheidsvergoeding volgens de regeling uit de CAR-UWO.

Belangstelling?

Bekijk onze vacaturepagina voor actuele piketvacatures!