Nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.

12,5 jaar VRU: De Geinsche Hof

31 augustus 2023
Vanwege het 12,5-jarig jubileum van de VRU dit jaar, blikken we de komende maanden terug op de afgelopen jaren. Deze week aflevering 2: Geinsche Hof. Bekijk de video hieronder!

7 augustus maandelijkse sirenetest

7 augustus 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 augustus. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Partners van de VRU: Defensie

2 augustus 2023
De Veiligheidsregio Utrecht werkt samen met een groot aantal partners om incidenten en crises te bestrijden. In de serie Partners van de VRU laten we onze crisispartners aan het woord over die samenwerking. In deze aflevering staat het Ministerie van Defensie centraal.

Bezoek VRU aan Veiligheidsregio Groningen

20 juli 2023
Gisteren bracht de VRU een werkbezoek aan de Veiligheidsregio Groningen (VRG)