Wervingscampagne 'Brandweerwerk is levenswerk' gestart

11 april 2023

Op 11 april 2023 start de wervingscampagne ‘Brandweer is Levenswerk’. De campagne duurt tot 27 april 2023.

Doel

Het doel van de campagne is het werven van nieuwe brandweercollega’s, waarbij de communicatieboodschap is: trots, familieband, aangevuld met noodzaak en maatschappelijk belang. Op de pagina 'Werken bij de brandweer: dit moet je weten' wordt uitgelegd waar je rekening mee moet houden als je brandweervrouw of -man wilt worden. 

Video's en foto's

Door de inzet van drie wervingsvideo’s op sociale media, deze website en intranet, gecombineerd met gebruik van campagnebanners bij events gaan we voor dat doel.

De afgelopen weken zijn er drie wervingsvideo’s en foto-shoots gemaakt. Maak kennis met het werk bij de brandweer van Gina Godamoradpoer (vrijwilliger/beroeps), Bianca Bakker-Den Hartog (vrijwilliger) en Jasper Hellwig (vrijwilliger). Bekijk hieronder de video met Gina.

Het laatste nieuws

5 juni maandelijkse sirenetest en testbericht NL-Alert

5 juni 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 juni. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Ook ontvangt iedereen vandaag een testbericht van NL-Alert.

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.