Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06
Foto van vrouwelijk persoon, decoratief

Waarom de VRU een 'great place to work is': Lisa van Breda

20 oktober 2023

De VRU wil een werkplek zijn waar iedereen zich prettig voelt. Daarom gaan we actief aan de slag om ervoor te zorgen dat we een great place to work zijn, waar iedereen welkom is. Elke dinsdag vragen we daarom aan een collega wat diversiteit op de werkvloer voor hem of haar betekent. Dit keer doet Lisa van Breda (Medewerker afdelingsondersteuner) haar verhaal.

Lisa van Breda is één van de medewerkers die vanuit de Wet Banen Afspraak (WBA) bij ons is komen werken. Deze wet zorgt ervoor dat mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren ook een passende werkplek krijgen. Sinds 2017 heeft de VRU hiervoor zichzelf een quotum opgelegd, waardoor Lisa bij de VRU is komen werken.

Lisa: “Ik heb een opleiding gedaan in een heel andere richting, namelijk paardenhouderij. Na de afronding van mijn opleiding kwam ik via een vakantiebaan terecht in de productie. Na drie jaar stopte dit. Vanwege mijn aandoening kost het mij meer moeite om nieuwe (praktische) dingen te leren. Hoe hard ik ook mijn best deed, een baan in de productie was niet meer voor mij weggelegd. Een werkgever wil snel vooruitgang zien en dat lukte mij niet. Via mijn jobcoach kreeg ik te horen dat de Wet Banen Afspraak mij kansen zou kunnen bieden. Om eerlijk te zijn stond ik daar niet om te springen. Ik wilde ook gewoon op een ‘normale manier’ een ‘normale baan’ vinden. Totdat ik een vacature als administratief ondersteuner binnen de VRU voorbij zag komen, die speciaal bedoeld was voor mensen binnen de WBA. Nog diezelfde dag schreef ik een reactie!

Nu, bijna 3 jaar later, werk ik nog steeds met veel plezier als afdelingsondersteuner binnen het team Bestuurlijke en Juridische Zaken! En omdat ik geen enkele administratieve ervaring had, kan ik wel stellen dat juist deze wet (WBA) mij zoveel heeft gebracht! Ik ben erg blij met de ruimte die ik krijg om me verder te ontwikkelen en te groeien in mijn functie. Ik zie weer toekomstperspectief en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik vind het belangrijk is dat er in een organisatie ruimte is voor allerlei soorten mensen. Je hebt snelle en langzame denkers nodig, mensen met een hoog en laag opleidingsniveau, introvert of extravert, kortom: verschillende mensen. Ik vind het daarbij ook belangrijk dat je echt jezelf kunt zijn en dat je geaccepteerd wordt door iedereen. Dat maakt voor mij in ieder geval dat de VRU een hele fijne werkplek is.”

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.