VRU verwelkomt Oekraïense delegatie

8 december 2023

Binnen het kader van het wederopbouwproject Oekraïne, georganiseerd door VNG-International, mocht de VRU vandaag een Oekraïense delegatie van burgemeesters, ambtenaren, regionale vertegenwoordigers en een vertegenwoordiger van het Oekraïense ministerie verwelkomen.

Het doel van hun bezoek was om te leren van de Nederlandse ervaring op het gebied van veiligheid. Niet alleen in tijden van conflict, maar ook over de organisatie van veiligheidsregio's, taakverdeling tijdens noodsituaties (GRIP systematiek), en de rol van gemeenten en burgemeesters in crisissituaties. Als VRU hebben we een toelichting gegeven op hoe wij invulling geven aan deze belangrijke aspecten van veiligheid.

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.