VRU ontvangt waarderingsmunt van Reddingsbrigade voor inzet watersnood Limburg

5 september 2022

 

 

Algemeen Directeur Jaap Donker heeft uit handen van een delegatie van de Reddingsbrigade de ‘NRV-waarderingsmunt hoogwaterramp juli 2021’ ontvangen. “Als blijk van waardering voor de prettige en constructieve samenwerking tijdens de overstromingen in Limburg vorig jaar zomer”, aldus Mark Peeters, Regiocoördinator bij Reddingsbrigade Nederland.

"Als betrokken hulpdienst verbonden aan de VRU werken we op een heel prettige wijze samen in de voorbereiding op en tijdens crisissituaties” vertelt Peeters. “Bij de watersnood van juli 2021 in Limburg en België konden wij dan ook direct rekenen op de VRU bij het organiseren van de opkomst van een peloton met 26 reddingseenheden, het inrichten van een 'hub' voor de aflossingsploegen en bij de opvang van terugkerende lifeguards uit het rampgebied. De goede samenwerking met de VRU is van essentieel belang gebleken voor de logistieke operatie en voor de nazorg van dit grootschalig specialistisch optreden door de Nationale Reddingsvloot.”

Jaap Donker geeft aan dit gebaar zeer te waarderen: “We zijn de Reddingsbrigade als VRU dankbaar voor deze waarderingsmunt. Het is belangrijk en mooi dat hulpdiensten onderling goed samenwerken en een goede band hebben. Het was ongekend wat we in Nederland meemaakten vorige zomer. Hulp vanuit het hele land was nodig, om de watersnood in het zuiden van ons land te lijf te gaan. We zijn blij dat we hier als VRU onze bijdrage aan hebben kunnen leveren en dat deze hulp ook door de Reddingsbrigade zo is gewaardeerd. Uiteindelijk hebben we als hulpverleningsorganisaties allemaal hetzelfde doel: er zo goed mogelijk zijn voor de veiligheid van onze inwoners.”

Het laatste nieuws

5 juni maandelijkse sirenetest en testbericht NL-Alert

5 juni 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 juni. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Ook ontvangt iedereen vandaag een testbericht van NL-Alert.

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.