Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

VRU ontvangt waarderingsmunt van Reddingsbrigade voor inzet watersnood Limburg

5 september 2022

 

 

Algemeen Directeur Jaap Donker heeft uit handen van een delegatie van de Reddingsbrigade de ‘NRV-waarderingsmunt hoogwaterramp juli 2021’ ontvangen. “Als blijk van waardering voor de prettige en constructieve samenwerking tijdens de overstromingen in Limburg vorig jaar zomer”, aldus Mark Peeters, Regiocoördinator bij Reddingsbrigade Nederland.

"Als betrokken hulpdienst verbonden aan de VRU werken we op een heel prettige wijze samen in de voorbereiding op en tijdens crisissituaties” vertelt Peeters. “Bij de watersnood van juli 2021 in Limburg en België konden wij dan ook direct rekenen op de VRU bij het organiseren van de opkomst van een peloton met 26 reddingseenheden, het inrichten van een 'hub' voor de aflossingsploegen en bij de opvang van terugkerende lifeguards uit het rampgebied. De goede samenwerking met de VRU is van essentieel belang gebleken voor de logistieke operatie en voor de nazorg van dit grootschalig specialistisch optreden door de Nationale Reddingsvloot.”

Jaap Donker geeft aan dit gebaar zeer te waarderen: “We zijn de Reddingsbrigade als VRU dankbaar voor deze waarderingsmunt. Het is belangrijk en mooi dat hulpdiensten onderling goed samenwerken en een goede band hebben. Het was ongekend wat we in Nederland meemaakten vorige zomer. Hulp vanuit het hele land was nodig, om de watersnood in het zuiden van ons land te lijf te gaan. We zijn blij dat we hier als VRU onze bijdrage aan hebben kunnen leveren en dat deze hulp ook door de Reddingsbrigade zo is gewaardeerd. Uiteindelijk hebben we als hulpverleningsorganisaties allemaal hetzelfde doel: er zo goed mogelijk zijn voor de veiligheid van onze inwoners.”

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.