Brandweermensen poseren in het nieuwe operationele uniform van de brandweer

VRU neemt als eerste regio nieuw Operationeel Uniform in ontvangst

7 december 2022

Vandaag heeft de Veiligheidsregio Utrecht als eerste regio het nieuwe Operationeel Uniform in ontvangst genomen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst nam Directeur Brandweerrepressie Carolien Angevaren het eerste kledingpakket officieel in ontvangt van Tijs van Lieshout, voorzitter van Brandweer Nederland.

Tijdens de bijeenkomst vertelden Carolien Angevaren en Tijs van Lieshout beiden kort iets over het nieuwe uniform, maar de middag draaide vooral om de dragers van het nieuwe uniform. Zij presenteerden het uniform aan de pers, vertelden over hoe de eerste indrukken zijn en lieten op een kort parcours zien hoe het uniform gebruikt kan worden in de praktijk.

Brandweerkleding moet meegaan met de tijd en aansluiten op de wensen en behoeften van dragers, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, draagcomfort en veiligheid. Daarom is dit nieuwe operationeel uniform door het NIPV ontwikkeld, ter vervanging van het huidige kazernetenue. Met dit nieuwe uniform krijgen de korpsen van alle 25 veiligheidsregio’s één uniforme uitstraling. Zo is de brandweer in één oogopslag herkenbaar voor burgers en collega-hulpverleners. Deze nieuwe kledinglijn kan worden gebruikt voor licht repressief optreden en levert daarmee een minder zware arbeidsbelasting op voor medewerkers.

6 brandweermensen poseren voor 2 brandweervoertuigen in het nieuwe operationeel uniform

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.