VRU Jubileumreeks: vluchtelingenopvang Oekraïne

22 januari 2024

De Veiligheidsregio Utrecht bestaat 12,5 jaar. Om dat jubileum te vieren, blikken we terug op de afgelopen jaren. We bespreken grote incidenten en belangrijke momenten met de sleutelpersonen; hoe hebben zij het meegemaakt en hoe kijken ze erop terug? 

Stel je eens voor: je moet alles achter je laten omdat er oorlog is in je eigen land. Dit werd voor veel Oekraïners realiteit vanwege de Russische invasie, die bijna twee jaar geleden startte. Hierdoor kwam een enorme migratiestroom op gang en meldden veel Oekraïners zich in de Utrechtse Jaarbeurs voor opvang. De VRU coördineert dit proces namens de gemeenten in onze regio. In deze videoreeks blikken we terug op gedenkwaardige momenten van de afgelopen 12,5 jaar. Dit keer vertellen Paul van Koppen en Meike Nachenius over hoe zij Oekraïense ontheemden verder op weg helpen.

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.