VRU herdenkt Pim van der Bruggen

21 november 2022

Vandaag is het twee jaar geleden dat onze collega Pim van der Bruggen tijdens een brandweerinzet om het leven is gekomen. Om Pim te herdenken leggen zijn collega’s van post Den Dolder vandaag een bloemstuk bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

Pim is bij de VRU begonnen als vrijwilliger bij post Zuilen, waarna hij zijn brandweerwerk heeft vervolgd bij post Den Dolder. Tijdens een melding van wateroverlast in een appartementencomplex in Den Dolder is hij door een tragisch bedrijfsongeval om het leven gekomen.

De impact van dit verlies op onze organisatie is nog steeds groot. Pim wordt enorm gemist, door zijn directe collega’s van de posten Zuilen en Den Dolder, maar ook in de rest van de organisatie is het gemis nog steeds voelbaar.

Onze gedachten zijn vandaag bij de nabestaanden van Pim.

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.