VIDEO: terugblik crisisnoodopvanglocatie Hoograven in Utrecht

10 oktober 2022

 

 

Door de problemen in de vastlopende asielketen in Nederland wordt gemeenten gevraagd om op korte termijn locaties beschikbaar te stellen voor crisisnoodopvang van asielzoekers. De Veiligheidsregio Utrecht helpt gemeenten daarbij met mensen, middelen of andere ondersteuning.

In Utrecht heeft een sporthal in Hoograven tijdelijk dienst gedaan als zo’n crisisnoodopvanglocatie. Annelies den Braber was hierbij namens de gemeente Utrecht de projectmanager. In deze video blikt zij terug op het opstarten van de locatie en de samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht.

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.