VIDEO: terugblik crisisnoodopvanglocatie Hoograven in Utrecht

10 oktober 2022

 

 

Door de problemen in de vastlopende asielketen in Nederland wordt gemeenten gevraagd om op korte termijn locaties beschikbaar te stellen voor crisisnoodopvang van asielzoekers. De Veiligheidsregio Utrecht helpt gemeenten daarbij met mensen, middelen of andere ondersteuning.

In Utrecht heeft een sporthal in Hoograven tijdelijk dienst gedaan als zo’n crisisnoodopvanglocatie. Annelies den Braber was hierbij namens de gemeente Utrecht de projectmanager. In deze video blikt zij terug op het opstarten van de locatie en de samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht.

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.