Verhoogd risico op terrorisme in Nederland

14 december 2023

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft afgelopen week (12 december 2023) het dreigingsniveau in Nederland verhoogd naar dreigingsniveau 4 (substantieel). Er zijn in totaal vijf niveaus, waarvan niveau 4 de op één na hoogste is.

Dit betekent dat de kans op een terroristische aanslag is toegenomen. Bekijk deze pagina voor meer informatie hierover. Kijk daarnaast onderstaande video waarin de NCTV uitlegt wat dit verhoogde risico betekent en wat je zelf kunt doen.

Wat moet je doen bij een terroristische aanslag?

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.