Veiligheidsregio’s werken samen

21 maart 2023

Brandweer Gooi en Vechtstreek, Brandweer Flevoland en Brandweer Utrecht werken al jaren op verschillende terreinen samen. Bij een nadere kennismaking van de directies is er een nieuw convenant getekend in het kader van de interregionale inzet van de brandweer. 

Snelle hulp van de brandweer

De burger heeft recht op de snelste hulp. Daarom maken brandweerkorpsen sinds jaar en dag gebruik van elkaars voertuigen (inclusief bemensing) voor inzetten bij incidenten over de regiogrens heen.

De afspraken zijn voor het laatst in 2015 vastgelegd. Deze afspraken zijn tegen het licht gehouden en geactualiseerd in een nieuw convenant. Dit convenant is op 21 maart ondertekend door de directeuren van de veiligheidsregio’s.

Directies komen bijeen

De directieteams van de betrokken veiligheidsregio’s kwamen bijeen in het kader van de samenwerking op het terrein van brandweerzorg. Maar de directieteams hebben ook naar andere onderwerpen gekeken waar samenwerking mogelijk is, zoals bijvoorbeeld bij aanbestedingen.

Daarnaast wordt op dit moment wordt gewerkt aan een gezamenlijke meldkamer.

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.