Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Veiligheidsregio’s werken samen

21 maart 2023

Brandweer Gooi en Vechtstreek, Brandweer Flevoland en Brandweer Utrecht werken al jaren op verschillende terreinen samen. Bij een nadere kennismaking van de directies is er een nieuw convenant getekend in het kader van de interregionale inzet van de brandweer. 

Snelle hulp van de brandweer

De burger heeft recht op de snelste hulp. Daarom maken brandweerkorpsen sinds jaar en dag gebruik van elkaars voertuigen (inclusief bemensing) voor inzetten bij incidenten over de regiogrens heen.

De afspraken zijn voor het laatst in 2015 vastgelegd. Deze afspraken zijn tegen het licht gehouden en geactualiseerd in een nieuw convenant. Dit convenant is op 21 maart ondertekend door de directeuren van de veiligheidsregio’s.

Directies komen bijeen

De directieteams van de betrokken veiligheidsregio’s kwamen bijeen in het kader van de samenwerking op het terrein van brandweerzorg. Maar de directieteams hebben ook naar andere onderwerpen gekeken waar samenwerking mogelijk is, zoals bijvoorbeeld bij aanbestedingen.

Daarnaast wordt op dit moment wordt gewerkt aan een gezamenlijke meldkamer.

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.