Veiligheidsregio Utrecht start met VRU Opvang Support voor gemeenten

24 juni 2022

De VRU start met ‘VRU Opvang Support’ om de 26 gemeenten in de regio Utrecht te ondersteunen bij de werkzaamheden rond de opvang van vluchtelingen. Door het creëren van een flexibele schil wil de VRU ondersteunen in de inhuur en het leveren van capaciteit om opvang mogelijk te maken en gemeenten te ontzorgen.

Uiteraard is de VRU zich ervan bewust dat er overal krapte heerst op de arbeidsmarkt. Door de inhuur van personeel regionaal centraal te coördineren kan de capaciteit effectiever worden verdeeld over de regio. Ook kan de VRU vrijwilligers koppelen aan locaties en aan organisaties als het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland.

Wil je ook een bijdrage leveren? Meld je nu aan opvangsupport@vru.nl.

Opvang Oekraïners en crisisnoodopvang
De VRU ondersteunt sinds maart 2022 regio-breed de gemeentelijke opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. Sinds deze maand is daar de crisisnoodopvang voor asielzoekers bijgekomen. Gezien de onhoudbare situatie in Ter Apel helpen de gemeenten om de situatie daar te ontlasten, door het realiseren van crisisnoodopvang voor asielzoekers.

VRU Opvang Support
VRU Opvang Support gaat gemeenten in de regio helpen met personele inzet om ze hierin te ontzorgen.

Dit kan bijvoorbeeld via raamcontracten met uitzendbureaus, recruiters in de regio en door mensen te werven. Ook kan de VRU helpen om vrijwilligers te koppelen aan locaties en/of organisaties.

Het gaat onder andere om coördinatoren, probleemoplossers en beveiligers voor de opvanglocaties die de gemeenten onder hun hoede hebben.

Het laatste nieuws

5 juni maandelijkse sirenetest en testbericht NL-Alert

5 juni 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 juni. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Ook ontvangt iedereen vandaag een testbericht van NL-Alert.

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.