Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Veiligheidsregio Utrecht start met VRU Opvang Support voor gemeenten

24 juni 2022

De VRU start met ‘VRU Opvang Support’ om de 26 gemeenten in de regio Utrecht te ondersteunen bij de werkzaamheden rond de opvang van vluchtelingen. Door het creëren van een flexibele schil wil de VRU ondersteunen in de inhuur en het leveren van capaciteit om opvang mogelijk te maken en gemeenten te ontzorgen.

Uiteraard is de VRU zich ervan bewust dat er overal krapte heerst op de arbeidsmarkt. Door de inhuur van personeel regionaal centraal te coördineren kan de capaciteit effectiever worden verdeeld over de regio. Ook kan de VRU vrijwilligers koppelen aan locaties en aan organisaties als het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland.

Wil je ook een bijdrage leveren? Meld je nu aan opvangsupport@vru.nl.

Opvang Oekraïners en crisisnoodopvang
De VRU ondersteunt sinds maart 2022 regio-breed de gemeentelijke opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. Sinds deze maand is daar de crisisnoodopvang voor asielzoekers bijgekomen. Gezien de onhoudbare situatie in Ter Apel helpen de gemeenten om de situatie daar te ontlasten, door het realiseren van crisisnoodopvang voor asielzoekers.

VRU Opvang Support
VRU Opvang Support gaat gemeenten in de regio helpen met personele inzet om ze hierin te ontzorgen.

Dit kan bijvoorbeeld via raamcontracten met uitzendbureaus, recruiters in de regio en door mensen te werven. Ook kan de VRU helpen om vrijwilligers te koppelen aan locaties en/of organisaties.

Het gaat onder andere om coördinatoren, probleemoplossers en beveiligers voor de opvanglocaties die de gemeenten onder hun hoede hebben.

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.