Veiligheidsregio Utrecht en JINC sluiten partnerschap

15 september 2022

De VRU is sinds 14 september trotse partner van de non-profit organisatie JINC. Door de samenwerking aan te gaan, helpen we kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.

 

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken deze kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

De VRU draagt nu financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en medewerkers van de VRU zullen zich inzetten voor deze projecten. Zo starten we bijvoorbeeld met het organiseren van zogeheten Bliksemstages. Tijdens een Bliksemstage bezoekt een groepje van ongeveer 8 kinderen van de basisschool of het vmbo de VRU voor een kennismaking met een aantal beroepen.

Eerlijke kans
Annechien van Buurt, vestigingsmanager van JINC te Utrecht, vertelt over de samenwerking: “De Veiligheidsregio Utrecht is een mooie werkgever in de regio die belangrijk werk verzetten. Het is goed om dit allemaal aan jongeren te laten zien.” Jaap Donker vult aan: “Deze samenwerking is zeker belangrijk en we willen laten zien dat iedereen welkom is, ongeacht waar je wiegje staat. Iedereen verdient immers een eerlijke kans.”

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.