Veiligheidsregio Utrecht en JINC sluiten partnerschap

15 september 2022

De VRU is sinds 14 september trotse partner van de non-profit organisatie JINC. Door de samenwerking aan te gaan, helpen we kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.

 

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken deze kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

De VRU draagt nu financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en medewerkers van de VRU zullen zich inzetten voor deze projecten. Zo starten we bijvoorbeeld met het organiseren van zogeheten Bliksemstages. Tijdens een Bliksemstage bezoekt een groepje van ongeveer 8 kinderen van de basisschool of het vmbo de VRU voor een kennismaking met een aantal beroepen.

Eerlijke kans
Annechien van Buurt, vestigingsmanager van JINC te Utrecht, vertelt over de samenwerking: “De Veiligheidsregio Utrecht is een mooie werkgever in de regio die belangrijk werk verzetten. Het is goed om dit allemaal aan jongeren te laten zien.” Jaap Donker vult aan: “Deze samenwerking is zeker belangrijk en we willen laten zien dat iedereen welkom is, ongeacht waar je wiegje staat. Iedereen verdient immers een eerlijke kans.”

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.