Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Veiligheidsregio, Provincie en waterschappen in Utrecht helpen GGDrU bij boostercampagne

22 december 2021

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de Provincie Utrecht en de waterschappen uit de regio slaan de handen ineen met de GGD regio Utrecht (GGDrU) om hen te helpen in een paar weken tijd zo’n één miljoen inwoners in de regio te vaccineren. Medewerkers van de verschillende organisaties worden opgeroepen om de komende weken aan de slag te gaan als host (gastvrouw/heer), runner (logistiek medewerker) en EHBO’er op de verschillende grote priklocaties in de regio.

De GGDrU is de eerste regio in Nederland die op deze manier ondersteund wordt door partners uit de regio. Maar het is een logische stap aldus VRU-directeur Jaap Donker: “Als VRU is het onze missie om te zorgen voor de veiligheid van de mensen in onze regio. Door onze hulp te bieden bij de boostercampagne leveren we een directe bijdrage aan die veiligheid. En fantastisch dat ook de Provincie Utrecht en de waterschappen uit deze regio direct hun hulp hebben aangeboden. Ik vernam dat ook gemeenteambtenaren mee gaan doen aan deze hulpactie: geweldig!” Donker riep eerder vandaag via een interne videoboodschap medewerkers van de verschillende organisaties op om zich aan te melden. ‘Het aanmelden van onze VRU-collega’s is op vrijwillige basis, maar ik verwacht een goede opkomst: hulp verlenen zit in onze genen’, aldus Jaap Donker.

De medewerkers zullen de GGDrU de eerst komende weken ondersteunen. De GGD heeft dan de tijd om andere medewerkers te werven en op te leiden voor de periode daarna.

In onderstaande video roept Jaap Donker, algemeen directeur van de VRU, medewerkers op om zich aan te melden. 

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.