Veiligheidsregio, Provincie en waterschappen in Utrecht helpen GGDrU bij boostercampagne

22 december 2021

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de Provincie Utrecht en de waterschappen uit de regio slaan de handen ineen met de GGD regio Utrecht (GGDrU) om hen te helpen in een paar weken tijd zo’n één miljoen inwoners in de regio te vaccineren. Medewerkers van de verschillende organisaties worden opgeroepen om de komende weken aan de slag te gaan als host (gastvrouw/heer), runner (logistiek medewerker) en EHBO’er op de verschillende grote priklocaties in de regio.

De GGDrU is de eerste regio in Nederland die op deze manier ondersteund wordt door partners uit de regio. Maar het is een logische stap aldus VRU-directeur Jaap Donker: “Als VRU is het onze missie om te zorgen voor de veiligheid van de mensen in onze regio. Door onze hulp te bieden bij de boostercampagne leveren we een directe bijdrage aan die veiligheid. En fantastisch dat ook de Provincie Utrecht en de waterschappen uit deze regio direct hun hulp hebben aangeboden. Ik vernam dat ook gemeenteambtenaren mee gaan doen aan deze hulpactie: geweldig!” Donker riep eerder vandaag via een interne videoboodschap medewerkers van de verschillende organisaties op om zich aan te melden. ‘Het aanmelden van onze VRU-collega’s is op vrijwillige basis, maar ik verwacht een goede opkomst: hulp verlenen zit in onze genen’, aldus Jaap Donker.

De medewerkers zullen de GGDrU de eerst komende weken ondersteunen. De GGD heeft dan de tijd om andere medewerkers te werven en op te leiden voor de periode daarna.

In onderstaande video roept Jaap Donker, algemeen directeur van de VRU, medewerkers op om zich aan te melden. 

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.