Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06
Nieuwe redvoertuigen VRU

Twaalf nieuwe redvoertuigen voor de VRU

4 november 2023

De Veiligheidsregio Utrecht heeft twaalf nieuwe redvoertuigen aangeschaft, die op 4 november officieel werden uitgerold op de vliegbasis in Soesterberg. Het nieuwe voertuig blijkt al een echte trendsetter: verschillende brandweerposten uit binnen- en buitenland hebben de opzet van dit voertuig omarmd en inmiddels zijn er al meer dan 40 door de leverancier verkocht.

Eén type redvoertuig

Op dit moment maakt de VRU gebruik van verschillende type autoladders en hoogwerkers. Maar na ingebruikname van de twaalf nieuwe autoladders is er straks één type en uitvoering binnen de VRU. Een grote vooruitgang in alle opzichten, bijvoorbeeld in onderhoud, opleiding en procedures.

Functionaliteiten redvoertuig

Het voertuig heeft veel nieuwe functies. Zo heeft het een vast waterkanon en camera’s om een incident en de inzet van bovenaf te bekijken. Daarnaast is het voertuig voorzien van een grote redkorf, waar drie á vier personen in kunnen. Zo is de nieuwe ladderwagen goed te gebruiken om de ambulance te assisteren. Het voertuig heeft een redhoogte van 32 meter en een vlucht van 21,7 meter. Ook is het nieuwe voertuig wendbaar en komt op plekken waar de vorige generatie voertuigen niet of moeilijk bijkwamen, mede dankzij een beperkte aslast en stempeldruk. Het nieuwe redvoertuig komt op (bijna) alle plekken waar een blusvoertuig kan komen.

Nieuwe redvoertuigen VRU
Nieuwe redvoertuigen Veiligheidsregio Utrecht

Uitrol in de regio Utrecht

De komende maanden worden de nieuwe voertuigen één voor één uitgerold vanuit de fabriek. Er zijn speciale instructeurs aangenomen om alle collega’s op te leiden. Zodra die opleidingen zijn afgerond, gaat het redvoertuig in dienst.

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.