Terugblik multidisciplinaire oefening ‘Explosive Lion’

14 juni 2023

Op donderdag 8 juni oefenden de Explosieve Opruimingsdienst Defensie, de gemeente Utrecht, NS, ProRail, politie, Openbaar Ministerie en de VRU samen in hartje Utrecht. Deze oefening was onderdeel van ‘Explosive Lion’, een meerdaagse landelijke oefening die plaatsvond van 6 tot 8 juni.

In verschillende scenario’s van crises en rampen toetsten de hulpverleningsinstanties hun processen, de onderlinge communicatie en wie waar verantwoordelijk voor is. Op deze manier bereiden de organisaties zich voor op grootschalige incidenten.

Bekijk de video hieronder voor een terugblik:

Het laatste nieuws

2 oktober maandelijkse sirenetest

2 oktober 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 2 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Nieuwe huisstijl voor Veiligheidsregio Utrecht

2 oktober 2023
Vandaag presenteert de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) haar nieuwe logo en bijbehorende huisstijl. Met deze nieuwe huisstijl gaat de VRU met de tijd mee en wordt voldaan aan alle eisen met betrekking tot digitale toegankelijkheid.

Noodopvang Oekraïense vluchtelingen in Jaarbeurs overvol: 'Sluiting opvang voor nieuwe vluchtelingen dreigt'

2 oktober 2023
De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Utrechtse Jaarbeurs Hub loopt over. Daarover spraken burgemeester Sharon Dijksma van gemeente Utrecht en directeur VRU Jaap Donker vandaag (2 oktober) met de media. Als er niet snel duurzame plekken elders in het land komen, moeten we uiteindelijk nieuwe vluchtelingen weigeren bij de opvanglocatie in de Jaarbeurs.