Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Start bouw nieuwe meldkamer Midden-Nederland

31 oktober 2022

Afgelopen vrijdag werd in Hilversum officieel het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe 112-meldkamer Midden-Nederland. De nieuwe gemeenschappelijke meldkamer, waarvan zowel de politie als de ambulancezorg, de brandweer en Crisisbeheersing gebruik gaan maken, wordt in het nieuw te bouwen politiebureau van Hilversum gevestigd.

Samenwerking

De bouw van de nieuwe locatie is een samenwerking tussen de politie, de ambulancezorg en de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht. Namens de VRU waren voorzitter van de bestuurlijke stuurgroep Meldkamer Midden-Nederland Lucas Bolsius, kwartiermaker Jan van Neerven en commissielid Huisvesting Meldkamer Midden-Nederland Rob Hoekstra bij de start van de bouw aanwezig.

'Meldkamer van de toekomst'

Lucas Bolsius sprak over hoe bijzonder deze nieuwe meldkamer wordt: "De nieuwe meldkamer is een van tien meldkamers die samen een landelijk netwerk vormen. Het is een hypermoderne meldkamer, want de techniek gaat zo ontzettend snel. Dít wordt de meldkamer van de toekomst."

Tijdscapsule

Op het diepste punt van de bouwlocatie werd door een vertegenwoordiging van de drie verschillende disciplines een ‘tijdscapsule’ geplaatst, waarin medewerkers, omwonenden en bestuurders kenmerkende voorwerpen, een boodschap of een wens achter hebben gelaten voor de toekomst. Dit vormt de symbolische basis waarop de meldkamer wordt gebouwd.

Planning

Als alles volgens planning verloopt is het nieuwe gebouw in het voorjaar van 2024 klaar. Daarna start de inrichting. Vanaf 2025 gaan de meldkamers van de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht op de nieuwe locatie verder als gemeenschappelijke meldkamer Midden-Nederland. Daarmee maken zij deel uit van het landelijke netwerk van 10 gemeenschappelijke meldkamers dat elkaar kan vervangen.

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.