Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06
Staatssecretaris Van der Maat bezoekt HUB Jaarbeurs

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023

Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemden Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.

De HUB is de plek waar veel Oekraïners zich melden als ze in ons land aankomen. Hier kunnen ze op adem komen en indien nodig overnachten. Vanuit de HUB proberen we binnen 24 uur een plek ergens in Nederland te vinden waar ze langduriger kunnen blijven.

Manager VRU opvangsupport Josje Wiggers en locatiemanager Paul van Koppen leidden het gezelschap rond, waarbij er gesprekken waren met medewerkers en Oekraïense ontheemden. Ook kregen ze uitleg van hoofd Knooppunt Coördinatie Informatie Oekraïne (KCIO) Ellen van Stratum hoe vanuit dit knooppunt het overzicht van de beschikbare gemeentelijke opvangplekken op bovenregionale/landelijke schaal in beeld wordt gebracht en gecoördineerd.

De Staatssecretaris sprak waardering uit voor de medewerkers van de VRU die dag en nacht klaar staan om mensen die hun thuis hebben moeten verlaten te helpen. Algemeen directeur VRU Jaap Donker waardeerde het bezoek van de staatsecretaris, directeur-generaal Migratie en directeur NOO: “We zijn blij met de warme belangstelling en het constructieve meedenken over de praktijk-uitdagingen. De complimenten voor de inzet van onze mensen waarderen we zeer en delen we graag. We zijn trots op onze VRU-collega's die iedere dag weer het verschil maken voor de medemens in uitdagende situaties.”

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Jaarbeurs nog steeds overvol

7 november 2023
De Veiligheidsregio Utrecht heeft een doorstroomlocatie (Hub) in de Jaarbeurs in Utrecht voor Oekraïense vluchtelingen. Begin oktober trokken voorzitter Veiligheidsregio Sharon Dijksma en directeur VRU Jaap Donker aan de bel om snel duurzame plekken voor Oekraïners in het hele land te regelen, want de Jaarbeurs was overvol. Op dit moment is dat nog steeds het geval. De situatie wordt inmiddels steeds nijpender.