Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Sirenetest ten onrechte niet afgegaan

3 april 2023

Elke maand testen wij de sirene. Dat is een proces wat uiterst zorgvuldig gebeurt en waarbij we een vier-ogen principe hanteren om te voorkomen dat de sirene ten onrechte afgaat. Het werkt als volgt: de centralisten selecteren in een speciale applicatie het juiste vinkje van het type alarm dat zij willen testen. Een stil alarm kun je bijvoorbeeld laten afgaan op één paal die na onderhoud weer in gebruik kan worden genomen. 

Sirene ten onrechte niet afgegaan

Rond 12.00 uur vonden er meerdere incidenten tegelijkertijd plaats, die op dat moment de aandacht van onze centralisten nodig hadden. Er is daarom de afweging gemaakt om de focus te leggen op de incidentenbestrijding waar wij op dat moment mee bezig waren. Zo waren er meerdere brandmeldingen tegelijkertijd, was er een woningbrand en werden onze rietenkapspecialisten ingezet in een andere regio. 

Volgende maand wordt de sirene als vanzelfsprekend weer op de normale wijze getest. 

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.