Pim van der Bruggen herdacht tijdens nationale brandweerherdenking

21 juni 2021

Afgelopen zaterdag werd voor de tiende keer landelijk stilgestaan bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak tijdens de nationale brandweerherdenking.

Demissionair Minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, was een van de sprekers tijdens de ceremonie bij het nationaal brandweermonument in Schaarsbergen. In zijn toespraak schonk hij speciale aandacht aan het overlijden van onze brandweercollega Pim van der Bruggen uit Den Dolder.

De ceremonie in Schaarsbergen vond net als vorig jaar in verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm plaats en was digitaal te volgen. Je kunt de ceremonie hier terugkijken.

 

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.