Pim van der Bruggen herdacht tijdens nationale brandweerherdenking

21 juni 2021

Afgelopen zaterdag werd voor de tiende keer landelijk stilgestaan bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak tijdens de nationale brandweerherdenking.

Demissionair Minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, was een van de sprekers tijdens de ceremonie bij het nationaal brandweermonument in Schaarsbergen. In zijn toespraak schonk hij speciale aandacht aan het overlijden van onze brandweercollega Pim van der Bruggen uit Den Dolder.

De ceremonie in Schaarsbergen vond net als vorig jaar in verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm plaats en was digitaal te volgen. Je kunt de ceremonie hier terugkijken.

 

Het laatste nieuws

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.

Informatie over lopende en afgehandelde incidenten

22 mei 2023
Op VRU.nl kun je voortaan informatie vinden over lopende en afgehandelde incidenten.

1 mei maandelijkse sirenetest

1 mei 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 1 mei. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.