Partners van de VRU: Het Nederlandse Rode Kruis

8 juni 2023

Partners van de VRU: Het Nederlandse Rode Kruis
De samenwerking tussen Veiligheidsregio Utrecht en het Het Rode Kruis is de afgelopen jaren flink geïntensiveerd.

Door samen verschillende grote crises aan te pakken, weten we elkaar nog beter te vinden en kunnen we nog meer mensen helpen. Coördinator Hulpverlening Lotte Maathuis vertelt in deze video onder meer hoe de VRU en het Rode Kruis de handen ineensloegen om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in de Jaarbeurs.

Het laatste nieuws

Nieuwe huisstijl voor Veiligheidsregio Utrecht

2 oktober 2023
Vandaag presenteert de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) haar nieuwe logo en bijbehorende huisstijl. Met deze nieuwe huisstijl gaat de VRU met de tijd mee en wordt voldaan aan alle eisen met betrekking tot digitale toegankelijkheid.

2 oktober maandelijkse sirenetest

2 oktober 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 2 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Noodopvang Oekraïense vluchtelingen in Jaarbeurs overvol: 'Sluiting opvang voor nieuwe vluchtelingen dreigt'

2 oktober 2023
De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Utrechtse Jaarbeurs Hub loopt over. Daarover spraken burgemeester Sharon Dijksma van gemeente Utrecht en directeur VRU Jaap Donker vandaag (2 oktober) met de media. Als er niet snel duurzame plekken elders in het land komen, moeten we uiteindelijk nieuwe vluchtelingen weigeren bij de opvanglocatie in de Jaarbeurs.