Partners van de VRU: Het Nederlandse Rode Kruis

8 juni 2023

Partners van de VRU: Het Nederlandse Rode Kruis
De samenwerking tussen Veiligheidsregio Utrecht en het Het Rode Kruis is de afgelopen jaren flink geïntensiveerd.

Door samen verschillende grote crises aan te pakken, weten we elkaar nog beter te vinden en kunnen we nog meer mensen helpen. Coördinator Hulpverlening Lotte Maathuis vertelt in deze video onder meer hoe de VRU en het Rode Kruis de handen ineensloegen om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in de Jaarbeurs.

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.