Nieuwe brandweerbestemming voor oude duikvoertuigen VRU

30 juli 2021

Onlangs hebben de duikteams van de VRU brandweerposten Mijdrecht, Maarssen en Wijk bij Duurstede de nieuwe waterongevallenvoertuigen (video) in dienst genomen.

Twee van de oude duikvoertuigen die zijn vervangen krijgen een nieuwe brandweerbestemming: Stichting Brandweeropleidingen BOGO kocht de voertuigen en gaat ze inzetten tijdens de praktijklessen van de opleiding tot brandweerduiker en duikploegleider.

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.