Netwerkdag risico- en crisiscommunicatie

1 december 2023

Op 27 november heeft de eerste netwerkdag risico- en crisiscommunicatie partners plaatsgevonden bij Kontakt der Kontinenten met ongeveer 50 communicatie professionals van onze (crisis)partners en gemeenten uit onze regio. Directeur Jaap Donker verzorgde de aftrap waarna we door middel van een ijsbreker de aanwezigen gelijk in de juiste sfeer hebben weten te brengen. 

Een hoogtepunt was de boeiende presentatie van Marcel Geluk over natuurbrandbestrijding. Zijn inzichten en enthousiasme hebben ons ongetwijfeld nieuwe perspectieven geboden ten aanzien van risico- en crisiscommunicatie.

Om onze kennis ten aanzien van de Veiligheidsregio Utrecht en de crisisbeheersing te verrijken hebben we gebruikgemaakt van een korte mentimeter. Het is goed om te zien hoe betrokken en geïnformeerd iedereen is als het gaat om de cruciale aspecten van ons werk.

Last but not least; We sloten de dag af met een inspirerende presentatie van Menno van Duin vanuit het NIPV over maatschappelijke ontwrichting en veerkracht. Zijn beschouwing zal ongetwijfeld van waarde zijn voor onze toekomstige inspanningen op het gebied van risico- en crisiscommunicatie.

Uiteraard grote dank aan onze dagvoorzitter Ermo Hartsuijker, hoofd afdeling bevolkingszorg & partners en Preparatie, Vakbekwaamheid Crisisorganisatie . Ermo sloot deze dag af met een mooie boodschap. ‘ We communiceren allemaal en er is nog veel nodig om niet alleen klaar te zijn voor de gekende crisis maar ook voor de ongekende crisis die op ons wachten. Laten we bouwen aan het besef dat we elkaar keihard nodig hebben’

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.