Jeugdbrandweer De Waarden officieel van start!

23 januari 2023

 

 

Op zaterdag 21 januari 2023 vond bij brandweerpost Kamerik de officiële aftrap plaats van een nieuw jeugdbrandweerkorps binnen de VRU: Jeugdbrandweer de Waarden. Dit nieuwe korps is de gezamenlijke jeugdbrandweer van de brandweerposten Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld.

Burgemeester Victor molkenboer van de gemeente Woerden en Algemeen Directeur bij de VRU Jaap Donker gaven het officiële sein voor de start van het korps. Daarna kregen de jonge korpsleden hun gloednieuwe jeugdbrandweerkleding. 

Jaap Donker is duidelijk over het belang van de jeugdbrandweer: "De jeugdbrandweer is de kweekvijver van het talent dat wij nodig hebben voor de toekomst, hier en op andere plekken".

Voor de Veiligheidsregio Utrecht is het ontstaan van dit nieuwe jeugdbrandweerkorps een bijzondere mijlpaal, aangezien dit de eerste keer is dat sinds de regionalisering van de brandweer een nieuw jeugdbrandweerkorps wordt opgericht.

Met dit nieuwe korps heeft de Veiligheidsregio Utrecht nu in totaal 19 jeugdbrandweerkorpsen. In deze korpsen leren jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar diverse brandweertechnieken- en tactieken. Ze krijgen les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft. Daarnaast doen ze mee aan wedstrijden en wordt ieder jaar een Jeugdbrandweer Oefenweek georganiseerd. Teamwork staat centraal in alle sport- en spelactiviteiten. Naast een ontzettend leuke, sportieve en leerzame hobby is de jeugdbrandweer ook een belangrijke kweekvijver voor de ‘volwassen brandweer’.

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.