Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Jeugdbrandweer De Waarden officieel van start!

23 januari 2023

 

 

Op zaterdag 21 januari 2023 vond bij brandweerpost Kamerik de officiële aftrap plaats van een nieuw jeugdbrandweerkorps binnen de VRU: Jeugdbrandweer de Waarden. Dit nieuwe korps is de gezamenlijke jeugdbrandweer van de brandweerposten Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld.

Burgemeester Victor molkenboer van de gemeente Woerden en Algemeen Directeur bij de VRU Jaap Donker gaven het officiële sein voor de start van het korps. Daarna kregen de jonge korpsleden hun gloednieuwe jeugdbrandweerkleding. 

Jaap Donker is duidelijk over het belang van de jeugdbrandweer: "De jeugdbrandweer is de kweekvijver van het talent dat wij nodig hebben voor de toekomst, hier en op andere plekken".

Voor de Veiligheidsregio Utrecht is het ontstaan van dit nieuwe jeugdbrandweerkorps een bijzondere mijlpaal, aangezien dit de eerste keer is dat sinds de regionalisering van de brandweer een nieuw jeugdbrandweerkorps wordt opgericht.

Met dit nieuwe korps heeft de Veiligheidsregio Utrecht nu in totaal 19 jeugdbrandweerkorpsen. In deze korpsen leren jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar diverse brandweertechnieken- en tactieken. Ze krijgen les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft. Daarnaast doen ze mee aan wedstrijden en wordt ieder jaar een Jeugdbrandweer Oefenweek georganiseerd. Teamwork staat centraal in alle sport- en spelactiviteiten. Naast een ontzettend leuke, sportieve en leerzame hobby is de jeugdbrandweer ook een belangrijke kweekvijver voor de ‘volwassen brandweer’.

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.