Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Jaap Donker nieuwe algemeen directeur Veiligheidsregio Utrecht

12 juli 2021

Na een uitgebreid werving- en selectietraject is de heer J.R. (Jaap) Donker op 12 juli benoemd tot algemeen directeur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Dit heeft het algemeen bestuur van de VRU vandaag besloten in een extra ingelaste bestuursvergadering.

Jaap Donker (1978) is geen vreemde voor de VRU: hij werkt op dit moment als interim directeur Publieke Gezondheid bij de GGD regio Utrecht (GGDrU). De VRU werkt, zeker sinds de corona-crisis, nauw met hem en de GGD samen. Hij start op 1 november met zijn nieuwe baan, zodat hij zijn huidige functie bij de GGDrU kan overdragen.

Het algemeen bestuur en het directieteam van de VRU zien Jaap Donker als een enthousiaste, verbindende en mensgerichte leider. Hij heeft oog voor het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent in organisaties. In het afgelopen crisisjaar heeft hij als interim directeur Publieke Gezondheid veel ervaring opgedaan met crisismanagement en functioneert goed in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Met zijn enthousiasme, gedegen kennis en ervaring nam hij bovendien een voortrekkersrol in regionale en landelijke netwerken.

Jaap Donker: “Na het mogen leiden van GGD regio Utrecht in deze hele bijzondere crisisperiode ga ik graag aan de slag bij onze Veiligheidsregio Utrecht. Ik kijk er naar uit om samen met de collega's de organisatie en dienstverlening de komende jaren verder te ontwikkelen. Verder te bouwen aan een organisatie waarin mensen met plezier werken en waar we in onze regio, en daar buiten, trots op zijn. Mijn manier van leiding geven is collega’s ruimte en vertrouwen te geven. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met veel nieuwe collega’s en mij verder te verdiepen in onze werkzaamheden. Op verschillende plekken zal ik dan ook mee komen kijken en luisteren.”

Bij de werving- en selectieprocedure zijn diverse mensen betrokken geweest: een afvaardiging vanuit het algemeen bestuur, netwerkpartners, de centrale ondernemingsraad en het directieteam. 

 

 

Foto: Bas van Setten 

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.