Jaap Donker nieuwe algemeen directeur Veiligheidsregio Utrecht

12 juli 2021

Na een uitgebreid werving- en selectietraject is de heer J.R. (Jaap) Donker op 12 juli benoemd tot algemeen directeur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Dit heeft het algemeen bestuur van de VRU vandaag besloten in een extra ingelaste bestuursvergadering.

Jaap Donker (1978) is geen vreemde voor de VRU: hij werkt op dit moment als interim directeur Publieke Gezondheid bij de GGD regio Utrecht (GGDrU). De VRU werkt, zeker sinds de corona-crisis, nauw met hem en de GGD samen. Hij start op 1 november met zijn nieuwe baan, zodat hij zijn huidige functie bij de GGDrU kan overdragen.

Het algemeen bestuur en het directieteam van de VRU zien Jaap Donker als een enthousiaste, verbindende en mensgerichte leider. Hij heeft oog voor het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent in organisaties. In het afgelopen crisisjaar heeft hij als interim directeur Publieke Gezondheid veel ervaring opgedaan met crisismanagement en functioneert goed in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Met zijn enthousiasme, gedegen kennis en ervaring nam hij bovendien een voortrekkersrol in regionale en landelijke netwerken.

Jaap Donker: “Na het mogen leiden van GGD regio Utrecht in deze hele bijzondere crisisperiode ga ik graag aan de slag bij onze Veiligheidsregio Utrecht. Ik kijk er naar uit om samen met de collega's de organisatie en dienstverlening de komende jaren verder te ontwikkelen. Verder te bouwen aan een organisatie waarin mensen met plezier werken en waar we in onze regio, en daar buiten, trots op zijn. Mijn manier van leiding geven is collega’s ruimte en vertrouwen te geven. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met veel nieuwe collega’s en mij verder te verdiepen in onze werkzaamheden. Op verschillende plekken zal ik dan ook mee komen kijken en luisteren.”

Bij de werving- en selectieprocedure zijn diverse mensen betrokken geweest: een afvaardiging vanuit het algemeen bestuur, netwerkpartners, de centrale ondernemingsraad en het directieteam. 

 

 

Foto: Bas van Setten 

Het laatste nieuws

5 juni maandelijkse sirenetest en testbericht NL-Alert

5 juni 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 juni. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Ook ontvangt iedereen vandaag een testbericht van NL-Alert.

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.