Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Inzetbeeld VRU jaarwisseling 2022-2023

1 januari 2023

De brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht rukte uit naar 304 incidenten tussen 31 december 2022 18.00 uur en 1 januari 2023 06.00 uur.

Bij het overgrote deel van de incidenten (288) ging het om branden. De brandweer is ter plaatse geweest bij (49) branden in personenauto’s.

Soorten melding Aantal

Brand gebouw 17
Brand personenauto 49 (53 voertuigen)
Brand container 112
Brand overig 106
Ongevallen  2
Reanimatie en assistentie ambulance 6
Overige incidenten 8
Totaal 304

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn 8 meldingen binnengekomen van agressie of geweld tegen brandweermensen of piketfunctionarissen van Veiligheidsregio Utrecht.

Vragen

Media met vragen over specifieke incidenten in gemeenten verwijzen wij door naar de desbetreffende gemeente.

Brandweer Nederland

De brandweer in Nederland heeft tijdens de jaarwisseling 3833 meldingen ontvangen van incidenten, vergelijkbaar met afgelopen jaren. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van Brandweer Nederland onder de 25 veiligheidsregio’s.  Disclaimer: Brandweer Nederland hanteert een ander tijdsbestek en andere uitgangspunten in het verkrijgen van cijfers dan de uitgangspunten die de VRU hanteert. De gegevens zijn daardoor niet volledig te vergelijken. Het dashboard kerncijfers van het NIPV (Brandweer Nederland) geeft wel inzicht in de verhouding tussen de regio's. 

Veiligheidsregio Utrecht

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, (gemeentelijke) crisisbeheersing en rampenbestrijding, en geneeskundige hulpverlening. Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter. Dat is onze ambitie.

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.