Informatie over lopende en afgehandelde incidenten

22 mei 2023

Op VRU.nl kun je voortaan informatie vinden over lopende en afgehandelde incidenten.

Onze woordvoerders blijven updates over lopende incidenten plaatsen op Twitter, maar verwijzen hierin voortaan naar de website. Daar vind je per incident alle updates, aangevuld met een kaart en handelingsperspectieven voor de directe omgeving.

Deze informatie is te vinden op de incidentenpagina van onze website.

Op de website staat ook informatie en handelingsperspectieven over risico’s in de omgeving. In geval van een verhoogd risico komt deze informatie op de voorpagina van vru.nl te staan. De risicocommunicatie is bedoeld om de weerbaarheid van de samenleving te vergroten.

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.