Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Herdenking één jaar oorlog in Oekraïne

24 februari 2023

Vandaag staan 5.000 Oekraïners in de Jaarbeurs stil bij de start van de oorlog; vandaag precies één jaar geleden. De bijeenkomst stond in het teken van elkaar ontmoeten en samen herdenken.

Onze directeur Jaap Donker liep samen met burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma eerst mee met de 'Walk of Hope'. Deze wandeling stond symbool stond voor de route die de Oekraïense ontheemden vanaf Utrecht Centraal richting de Jaarbeurs aflegden. Onderweg deden verschillende mensen hun persoonlijke verhaal. 

In de Jaarbeurs was er een videoboodschap van president Zelensky en minister-president Mark Rutte. Verder konden de Oekraïeners elkaar ontmoeten in een zogenoemde 'Oblast' (huiskamers) die per regio (bijvoorbeeld Kiev of Charkov) waren ingedeeld. In de middag spraken staatssecretaris Van der Burg en minister Schreinemacher de Oekraïners ook nog toe en waren er verschillende optredens.

Deze bijeenkomst was een initiatief van stichting Vital'nya, gefaciliteerd door de gemeente Utrecht, de Veiligheidsregio Utrecht en het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.