Elektrische nieuwe dienstauto VRU

26 augustus 2021

De VRU heeft voor het eerst een elektrische dienstauto. Dit wordt de eerste brandweer dienstauto in Nederland in een Volkswagen ID.3 versie. 

Met een bereik van 400 elektrische kilometers is de ID.3 een stuk zuiniger dan de dienstauto die we nu gebruiken. In de toekomst is het de bedoeling dat de VRU meer van dit soort elektrische voertuigen aanschaft als vervanging voor de huidige ondersteunende dienstauto’s. De VRU wil graag bijdragen aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving. Het aanschaffen van een energiezuinige auto past hierbij. 

Regelmatig zijn wij op zoek naar monteurs om onze voertuigen te onderhouden. Toevallig hebben wij op dit moment een vacature: monteur en inventaris openstaan. Lijkt dit je wat? Neem dan een kijkje op ons vacatureplatform.

Het laatste nieuws

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.

Informatie over lopende en afgehandelde incidenten

22 mei 2023
Op VRU.nl kun je voortaan informatie vinden over lopende en afgehandelde incidenten.

1 mei maandelijkse sirenetest

1 mei 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 1 mei. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.