Elektrische nieuwe dienstauto VRU

26 augustus 2021

De VRU heeft voor het eerst een elektrische dienstauto. Dit wordt de eerste brandweer dienstauto in Nederland in een Volkswagen ID.3 versie. 

Met een bereik van 400 elektrische kilometers is de ID.3 een stuk zuiniger dan de dienstauto die we nu gebruiken. In de toekomst is het de bedoeling dat de VRU meer van dit soort elektrische voertuigen aanschaft als vervanging voor de huidige ondersteunende dienstauto’s. De VRU wil graag bijdragen aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving. Het aanschaffen van een energiezuinige auto past hierbij. 

Regelmatig zijn wij op zoek naar monteurs om onze voertuigen te onderhouden. Toevallig hebben wij op dit moment een vacature: monteur en inventaris openstaan. Lijkt dit je wat? Neem dan een kijkje op ons vacatureplatform.

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.