Directeur Brandweerrepressie Carolien Angevaren vertrekt bij de VRU

25 november 2022

Per 1 februari 2023 vertrekt de directeur Brandweerrepressie Carolien Angevaren bij de VRU. Met ingang van deze datum is zij de nieuwe algemeen directeur bij de Veiligheidsregio Limburg Noord. Naast deze functie heeft zij daar ook de neventaken Directeur Publieke Gezondheid en Regionaal Commandant Brandweer.

Sinds 1 februari 2019 is Carolien Regionaal Commandant Brandweer én directeur Brandweerrepressie bij de VRU.

‘Ik verlaat de VRU met een beetje weemoed’, aldus Carolien. ‘De VRU is een prachtige organisatie, volop in beweging. Ik ben trots op de stappen die zijn gezet met elkaar en ons bestuur bij de VRU. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren. Deze nieuwe stap is voor mij een prachtige kans die ik graag aan ga’.

‘Wij wensen Carolien alle geluk en succes toe bij deze nieuwe uitdaging. Het is een mooie stap in haar carrière’, aldus Jaap Donker. ‘Ik gun Carolien deze stap van harte en ben blij dat zij zich blijft inzetten in en voor de Veiligheidsregio’s. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking binnen de overleggen van de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio (RCDV).’

Het laatste nieuws

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.

Informatie over lopende en afgehandelde incidenten

22 mei 2023
Op VRU.nl kun je voortaan informatie vinden over lopende en afgehandelde incidenten.

1 mei maandelijkse sirenetest

1 mei 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 1 mei. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.