Contract nieuw schuimblusvoertuig ondertekend

7 juni 2023

Op dinsdag 6 juni 2023 hebben Algemeen Directeur Jaap Donker en Marin Schouten (Directeur Ziegler Brandweertechniek) het contract ondertekend voor de levering van een nieuw schuimblusvoertuig voor de VRU. De ondertekening vond plaats op post Houten, waar het nieuwe voertuig straks komt te staan.

In 2022 is opdracht gegeven tot vervanging van het huidige schuimblusvoertuig. De scope van de opdracht was om een voertuig aan te schaffen dat al was ontwikkeld. Het voertuig zal eenzelfde uitstraling hebben als het nieuwe wagenpark van de VRU en is voorzien van de laatste technieken.

Na ondertekening werd symbolisch een tekening van het nieuwe voertuig overhandigd aan postcommandant Lloyd Wulterkens van post Houten, waar het voertuig straks komt te staan.

Volgens planning wordt het nieuwe voertuig eind 2024 geleverd.

Het laatste nieuws

2 oktober maandelijkse sirenetest

2 oktober 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 2 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Nieuwe huisstijl voor Veiligheidsregio Utrecht

2 oktober 2023
Vandaag presenteert de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) haar nieuwe logo en bijbehorende huisstijl. Met deze nieuwe huisstijl gaat de VRU met de tijd mee en wordt voldaan aan alle eisen met betrekking tot digitale toegankelijkheid.

Noodopvang Oekraïense vluchtelingen in Jaarbeurs overvol: 'Sluiting opvang voor nieuwe vluchtelingen dreigt'

2 oktober 2023
De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Utrechtse Jaarbeurs Hub loopt over. Daarover spraken burgemeester Sharon Dijksma van gemeente Utrecht en directeur VRU Jaap Donker vandaag (2 oktober) met de media. Als er niet snel duurzame plekken elders in het land komen, moeten we uiteindelijk nieuwe vluchtelingen weigeren bij de opvanglocatie in de Jaarbeurs.