Connect en Empower event over diversiteit en inclusie op de werkvloer

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023

Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

Sprekers Cecile Kosterman (Diensthoofd Dienst Regionale Recherche Politie Eenheid Midden-Nederland) en Hildemarie Schippers (Hoofd Risicobeheersing Brandweer Flevoland & Gooi en Vechtstreek) deelden persoonlijke inzichten en gingen samen in gesprek over zelfexpressie en authenticiteit binnen hun organisaties.

Daarna nam Daniëlle Braun (Antropoloog en oprichter Academie voor Organisatiecultuur) de groep mee in de het thema van inclusie en diversiteit op de werkvloer. Want daar wordt dikwijls over gezucht 'we kunnen ze niet krijgen' of gezwegen 'moet dat nou'. Correcte afvinklijstjes zijn niet inspirerend. Maar het échte gesprek aangaan over verschil op de werkvloer is dat wel.

Tot slot belichtte Elisa de Groot (co-founder van In Touch female leadership & career acadamy) de ongeschreven regels van ‘het spel op de werkvloer’ en de manier waarop het gespeeld wordt door mannen. Als vrouwen ook meer invloedrijke posities in organisaties willen bekleden of effectief hun doelen willen realiseren en met plezier willen werken, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in masculien en feminien gedrag en aanpak. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch te kunnen spelen.

Na afloop was er ruimte om elkaar te ontmoeten tijdens een netwerkborrel. Al met al een heel inspirerende bijeenkomst!

Spreker Elisa de Groot

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.