Delegatie VRU bij Veiligheidsregio Groningen

Bezoek VRU aan Veiligheidsregio Groningen

20 juli 2023

Gisteren bracht de VRU een werkbezoek aan de Veiligheidsregio Groningen (VRG)

Wilma Mansveld, directeur bij Veiligheidsregio Groningen, ontving de VRU-delegatie en na een nadere kennismaking werd informatie gedeeld over onze ontwikkelagenda’s en rolneming in verschillende dossiers. Hierbij viel op dat we als regio’s in veel dossiers een zelfde visie hebben. Bijvoorbeeld rond het structureel versterken van crisisbeheersing waarin we op een voortvarende wijze vorm geven aan de landelijke afspraken.

Na een ontvangst door de burgemeester van Westerwolde, Jaap Velema, werd door hem ingegaan op de ontstaansgeschiedenis en de historische ontwikkeling van het aanmeldcentrum in Ter Apel met een blik op de praktijk en de uiteenlopende uitdagingen.

Algemeen Directeur Jaap Donker: “Het was een indrukwekkend bezoek. We hebben veel respect voor het werk wat hier al zo lang, in geregeld extreme omstandigheden, wordt verzet door alle betrokken collega’s. We danken de collega’s van de VRG, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en de AIVM hiervoor en voor het openhartige gesprek dat heeft plaatsgevonden.

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.