Delegatie VRU bij Veiligheidsregio Groningen

Bezoek VRU aan Veiligheidsregio Groningen

20 juli 2023

Gisteren bracht de VRU een werkbezoek aan de Veiligheidsregio Groningen (VRG)

Wilma Mansveld, directeur bij Veiligheidsregio Groningen, ontving de VRU-delegatie en na een nadere kennismaking werd informatie gedeeld over onze ontwikkelagenda’s en rolneming in verschillende dossiers. Hierbij viel op dat we als regio’s in veel dossiers een zelfde visie hebben. Bijvoorbeeld rond het structureel versterken van crisisbeheersing waarin we op een voortvarende wijze vorm geven aan de landelijke afspraken.

Na een ontvangst door de burgemeester van Westerwolde, Jaap Velema, werd door hem ingegaan op de ontstaansgeschiedenis en de historische ontwikkeling van het aanmeldcentrum in Ter Apel met een blik op de praktijk en de uiteenlopende uitdagingen.

Algemeen Directeur Jaap Donker: “Het was een indrukwekkend bezoek. We hebben veel respect voor het werk wat hier al zo lang, in geregeld extreme omstandigheden, wordt verzet door alle betrokken collega’s. We danken de collega’s van de VRG, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en de AIVM hiervoor en voor het openhartige gesprek dat heeft plaatsgevonden.

Het laatste nieuws

2 oktober maandelijkse sirenetest

2 oktober 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 2 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Nieuwe huisstijl voor Veiligheidsregio Utrecht

2 oktober 2023
Vandaag presenteert de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) haar nieuwe logo en bijbehorende huisstijl. Met deze nieuwe huisstijl gaat de VRU met de tijd mee en wordt voldaan aan alle eisen met betrekking tot digitale toegankelijkheid.

Noodopvang Oekraïense vluchtelingen in Jaarbeurs overvol: 'Sluiting opvang voor nieuwe vluchtelingen dreigt'

2 oktober 2023
De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Utrechtse Jaarbeurs Hub loopt over. Daarover spraken burgemeester Sharon Dijksma van gemeente Utrecht en directeur VRU Jaap Donker vandaag (2 oktober) met de media. Als er niet snel duurzame plekken elders in het land komen, moeten we uiteindelijk nieuwe vluchtelingen weigeren bij de opvanglocatie in de Jaarbeurs.