Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Alert online: phishing

6 oktober 2022

Oktober is cybersecuritymaand. In deze maand draait alles om de vraag: hoe veilig is jouw online gedrag? Daarom geven we deze maand een aantal tips om Alert online te zijn. Zoals waar je op moet letten om te voorkomen dat jouw computer besmet raakt met een virus. Of hoe je kunt voorkomen dat criminelen ervandoor gaan met je identiteits- of bankgegevens.

Uit onderzoek van Alert Online in 2022 uitgevoerd door I&O Research blijkt dat phishing de meest ervaren vorm van cybercriminaliteit is. Een derde van de ondervraagden (32 procent) heeft daar wel eens last van gehad.

Kijk wat jij kunt doen tegen phishing

Alert Online is een initiatief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en bedoelt om veilig digitaal gedrag te vergroten.

Meer informatie over veilig digitaal

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.