Alert online: phishing

6 oktober 2022

Oktober is cybersecuritymaand. In deze maand draait alles om de vraag: hoe veilig is jouw online gedrag? Daarom geven we deze maand een aantal tips om Alert online te zijn. Zoals waar je op moet letten om te voorkomen dat jouw computer besmet raakt met een virus. Of hoe je kunt voorkomen dat criminelen ervandoor gaan met je identiteits- of bankgegevens.

Uit onderzoek van Alert Online in 2022 uitgevoerd door I&O Research blijkt dat phishing de meest ervaren vorm van cybercriminaliteit is. Een derde van de ondervraagden (32 procent) heeft daar wel eens last van gehad.

Kijk wat jij kunt doen tegen phishing

Alert Online is een initiatief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en bedoelt om veilig digitaal gedrag te vergroten.

Meer informatie over veilig digitaal

Het laatste nieuws

5 juni maandelijkse sirenetest en testbericht NL-Alert

5 juni 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 juni. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Ook ontvangt iedereen vandaag een testbericht van NL-Alert.

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.