Aankondiging Veiligheidsdag Woerden

10 maart 2023

Zaterdag 10 juni 2023 vindt de Veiligheidsdag plaats in Woerden. Kom jij ook? Je bent van harte welkom! Brandweer, Politie, (Dieren)Ambulance, Handhaving en Rijkswaterstaat komen samen om alles te laten zien en vertellen over Veiligheid.

Deze dag is voor inwoners en bezoekers van gemeente Woerden en omstreken en zal plaatsvinden op zaterdag op 10 juni 2023 van 10:00 tot 16:00 uur op en rondom het terrein van de Brandweerkazerne (Boerendijk 34). De dag wordt georganiseerd door Brandweer Woerden in samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht.

Wat is er die dag te doen?

Tijdens de Veiligheidsdag Woerden zal de Brandweer, Politie (basisteam de Copen), RAVU (ambulance), Handhaving Woerden & Oudewater, Dierenambulance en Rijkswaterstaat samen met de Veiligheidsregio Utrecht via demonstraties en presentaties een inkijkje te krijgen in hun werkzaamheden op het gebied van veiligheid. Ook worden er workshops en voorlichting gegeven gericht op brandveiligheid, crisisbeheersing, zelfredzaamheid en werving. Voor de kinderen zijn er brandweerspuitspelletjes en is Legocity-incidenten te bewonderen.

Zet dus 10 juni in je agenda, zien we je dan?

Het laatste nieuws

5 juni maandelijkse sirenetest en testbericht NL-Alert

5 juni 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 juni. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Ook ontvangt iedereen vandaag een testbericht van NL-Alert.

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.