Aankondiging Veiligheidsdag Woerden

10 maart 2023

Zaterdag 10 juni 2023 vindt de Veiligheidsdag plaats in Woerden. Kom jij ook? Je bent van harte welkom! Brandweer, Politie, (Dieren)Ambulance, Handhaving en Rijkswaterstaat komen samen om alles te laten zien en vertellen over Veiligheid.

Deze dag is voor inwoners en bezoekers van gemeente Woerden en omstreken en zal plaatsvinden op zaterdag op 10 juni 2023 van 10:00 tot 16:00 uur op en rondom het terrein van de Brandweerkazerne (Boerendijk 34). De dag wordt georganiseerd door Brandweer Woerden in samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht.

Wat is er die dag te doen?

Tijdens de Veiligheidsdag Woerden zal de Brandweer, Politie (basisteam de Copen), RAVU (ambulance), Handhaving Woerden & Oudewater, Dierenambulance en Rijkswaterstaat samen met de Veiligheidsregio Utrecht via demonstraties en presentaties een inkijkje te krijgen in hun werkzaamheden op het gebied van veiligheid. Ook worden er workshops en voorlichting gegeven gericht op brandveiligheid, crisisbeheersing, zelfredzaamheid en werving. Voor de kinderen zijn er brandweerspuitspelletjes en is Legocity-incidenten te bewonderen.

Zet dus 10 juni in je agenda, zien we je dan?

Het laatste nieuws

Wat moet je doen als er geen water uit je kraan komt?

16 februari 2024
In Nederland komt er meestal schoon water uit de kraan. Toch kan het gebeuren dat er geen water is. Dat gebeurde op 15 februari in Zeist en Driebergen. Daar haperde de watervoorziening, wat inmiddels is verholpen. Wat moet je doen als er geen water is?

5 februari maandelijkse sirenetest

5 februari 2024
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 februari. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

VRU verwelkomt 62 nieuwe medewerkers

5 februari 2024
Op woensdagavond 31 januari 2024 vond op de brandweerpost in Zeist een introductiebijeenkomst plaats voor nieuwe VRU-medewerkers. Maar liefst 62 collega’s leerden daar tijdens een vol programma de VRU in al haar facetten kennen.