112NL app

11 februari 2022

Vandaag is het de Europese dag van 112. Wist je dat de hulpdiensten ook bereikbaar zijn via een app? Als je via deze 112NL app belt, kun je meteen aangeven wie je nodig hebt: politie, brandweer of ambulance.

Een groot voordeel is dat je locatie meteen wordt meegestuurd, dan weten we in ieder geval waar we hulp naartoe moeten sturen. En als praten niet goed lukt, bijvoorbeeld omdat je doof, slechthorend of slechtsprekend bent, dan kan de centralist via de app een chatgesprek met je starten. Ook handig als je de Engelse of Nederlandse taal niet goed beheerst want er zit een automatische vertaalfunctie in de chat met maar liefst 109 talen.

Omdat in nood elke seconde telt, is het wel belangrijk dat je de app nu al downloadt. Vul meteen je gegevens in en dan is de 112NL app klaar voor gebruik!

In onderstaand filmpje een korte uitleg.

 

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.