112NL app

11 februari 2022

Vandaag is het de Europese dag van 112. Wist je dat de hulpdiensten ook bereikbaar zijn via een app? Als je via deze 112NL app belt, kun je meteen aangeven wie je nodig hebt: politie, brandweer of ambulance.

Een groot voordeel is dat je locatie meteen wordt meegestuurd, dan weten we in ieder geval waar we hulp naartoe moeten sturen. En als praten niet goed lukt, bijvoorbeeld omdat je doof, slechthorend of slechtsprekend bent, dan kan de centralist via de app een chatgesprek met je starten. Ook handig als je de Engelse of Nederlandse taal niet goed beheerst want er zit een automatische vertaalfunctie in de chat met maar liefst 109 talen.

Omdat in nood elke seconde telt, is het wel belangrijk dat je de app nu al downloadt. Vul meteen je gegevens in en dan is de 112NL app klaar voor gebruik!

In onderstaand filmpje een korte uitleg.

 

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.