100 vluchtelingen Ter Apel via Jaarbeurs naar Wijk bij Duurstede

30 augustus 2022

 

 

Om de schrijnende en onhoudbare situatie in Ter Apel te ontlasten, zijn afgelopen vrijdagavond 100 asielzoekers met bussen overgebracht naar de Jaarbeurs. Hier konden de mensen op adem komen, kregen soep en broodjes en konden gebruik maken van een douche. Vooral met dat laatste waren zij erg blij. VRU directeur Jaap Donker en voorzitter van de VRU Sharon Dijksma gingen op bezoek bij de Jaarbeurs om de medewerkers een hart onder de riem te steken.
 
Omdat in de Jaarbeurs op dit moment ook Oekraïense vluchtelingen verblijven, kon deze groep asielzoekers hier niet langer dan één nacht verblijven. Om die reden is er gezocht naar een andere opvangplek in de regio. Sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede kwam uit deze zoektocht naar voren. In een dag hebben medewerkers van de gemeente Wijk bij Duurstede, medewerkers van de VRU en Wijkse vrijwilligers een sporthal omgebouwd tot noodopvanglocatie. Zaterdagnacht zijn de vluchtelingen voor onbepaalde periode overgebracht naar de sporthal. Deze groep mensen valt onder de opdracht van het realiseren van 450 crisisnoodopvang plekken, waar gemeenten op dit moment voor aan de lat staan.

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.