Logo Veiligheidsregio Utrecht - mobiel

09voordepers

Nieuws

Samenwerking waterrobuust maken van regio Utrecht

Om ook in de toekomst prettig te kunnen wonen, werken en recreëren moeten we bij de inrichting van ons land rekening houden met mogelijke overstromingen. Alle overheden in de provincie Utrecht werken samen aan het waterrobuust maken van ons gebied.

5 februari maandelijkse sirenetest

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. 

Nieuwe filmpjes om vrijwilligers te werven

Wat hebben een supermarkteigenaar, een kraamverzorgende en een ICT'er met elkaar gemeen? Dat zie je in de nieuwe wervingsfilmpjes voor de vrijwillige brandweer van Veiligheidsregio Utrecht.

Inzetbeeld Jaarwisseling 2017-2018

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht rukte 190 maal uit naar incidenten tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur.

Bedankt voor de samenwerking!

Aan het einde van het jaar willen wij graag onze veiligheidspartners bedanken voor de prettige samenwerking. Met elkaar zorgen we voor een veilige regio.

Landelijk controlebericht NL-Alert op maandag 4 december

De overheid zendt vandaag, 4 december, rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. 

Landelijk controlebericht NL-Alert maandag 4 december

De overheid zendt op maandag 4 december om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. 

Innovatief redgereedschap voor VRU

De Veiligheidsregio Utrecht en Dynastart Tools tekenen een contract voor levering van 114 sets redgereedschap van het merk Lukas.

6 november maandelijkse sirenetest

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden.