Logo Veiligheidsregio Utrecht - mobiel

09voordepers

Nieuws

Extra alert in verband met aanhoudende droogte

Door een combinatie van de aanhoudende droogte, lage luchtvochtigheid en zo nu en dan wind, bestaat de kans op een snel uitbreidende natuurbrand. Om die reden is de brandweer erg alert. In de provincie Utrecht geldt nog steeds fase 2 voor natuurbrandrisico.

VRU en VRHM werken nauwer samen

Sneller in actie komen kan levens redden. Dat is het idee achter de ‘grensoverschrijdende’ samenwerking die de VRU en VR Hollands Midden zijn aangegaan.

Fase 2 natuurbrandrisico regio Utrecht

Het is heerlijk warm weer, maar daardoor ook érg droog in de natuur. De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat.

2 juli maandelijkse sirenetest

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. 

Tijl: ''Brandweerman voor de hobby''

“Ik kijk heel vaak op de iPad naar filmpjes met brandweerman Sam. Er is steeds een noodgeval en dat speel ik dan na. Ik red bijvoorbeeld een poesje uit de boom, net zoals brandweerman Sam.''

Samengaan brandweerkazerne Maarn-Maarsbergen is een succes

Al sinds 1939 zijn de brandweerposten Maarn en Maarsbergen één korps met twee posten. Nu, bijna 80 jaar verder, is de nieuwe kazerne Maarn-Maarsbergen klaar voor gebruik en daar zijn de brandweercollega’s erg blij mee.