Nieuws

Leon bal en Arnoud van Voorst
28/11/2022

“Het probleem is nog even groot, maar doet me veel minder”

Eén jaar geestelijke verzorging bij de VRU: in gesprek met geestelijk verzorger Leon Bal en brandweervrijwilliger Arnoud van Voorst.

Brandweervrijwilliger Arnoud van Voorst ging in gesprek met brandweercollega én geestelijk verzorger bij de VRU Leon Bal: “Het is fijn je hart te kunnen luchten bij een collega brandweerman met kennis van de menselijke geest.”

Lees meer
Carolien Angevaren
25/11/2022

Directeur Brandweerrepressie Carolien Angevaren vertrekt bij de VRU

Per 1 februari 2023 vertrekt de directeur Brandweerrepressie Carolien Angevaren bij de VRU. Met ingang van deze datum is zij de nieuwe algemeen directeur bij de Veiligheidsregio Limburg Noord. Naast deze functie heeft zij daar ook de neventaken Directeur Publieke Gezondheid en Regionaal Commandant Brandweer.

Lees meer
Inzet met veeredtakel
23/11/2022

Jan: “Het bevrijden van vee uit een mestput brengt vele gevaren met zich mee”

Wanneer een dier in een mestput valt, raakt deze natuurlijk gestrest. En er hangen gevaarlijke dampen in een mestput, zeker wanneer de mest in beweging wordt gebracht door het dier en door ons. Deze gassen zijn gevaarlijk als je ze inademt en kunnen explosief zijn. Jan van Bruchem vertelt meer over dit specialisme:

Lees meer
Ereteken Pim
21/11/2022

VRU herdenkt Pim van der Bruggen

Vandaag is het twee jaar geleden dat onze collega Pim van der Bruggen tijdens een brandweerinzet om het leven is gekomen. Om Pim te herdenken leggen zijn collega’s van post Den Dolder vandaag een bloemstuk bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

Lees meer
Sharon Dijksma
11/11/2022

Veiligheidsregio Utrecht realiseert 450 plekken crisisnoodopvang asielzoekers Ter Apel

Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft voor asielzoekers uit Ter Apel 450 zogenoemde crisisnoodopvangplekken (CNO) geregeld. Utrecht, Veenendaal, Vijfheerenlanden en Nieuwegein hebben locaties beschikbaar gesteld. Het Rijk heeft Veiligheidsregio’s eerder verzocht voor het einde van het jaar 450 plekken te realiseren. Veiligheidsregio Utrecht voldoet aan dit verzoek, waarbij de locaties bij de betreffende gemeenten voor een langere periode (maart en april) beschikbaar zijn voor asielzoekers. CNO is doorgaans vooral kortstondige opvang.

Lees meer
Jorn
11/11/2022

Jorn: “Je ziet de jongeren groeien, zowel op brandweergebied als persoonlijk”

Jongeren tussen de 12 en 18 kunnen lid worden van de jeugdbrandweer. Ze leren daar alles over het blussen van branden, maar net zo belangrijk is het om een leuke tijd te hebben met elkaar.

Jeugdleider Jorn vertelt meer.

 

Lees meer
Jiska
01/11/2022

Jiska: “Binnen no time gingen letterlijk alle deuren open”

Dat je als kerk je deuren graag voor iedereen openstelt, heeft de Kruispunt Kerk in Vathorst wel héél letterlijk genomen. De afgelopen weken bood deze kerkelijke gemeente onderdak aan 40 vluchtelingen afkomstig uit Ter Apel, die daar niet langer terecht konden. Gemeentelid Jiska van Dorsen was nauw betrokken bij dit initiatief en vertelt hoe deze opvang in de kerk tot stand is gekomen.

Lees meer