Rookmelders

Brandveiligheid

Brand: je hoopt het nooit mee te maken. Helaas komen woningbranden geregeld voor in onze regio. Gelukkig kun je zelf veel doen om brand te voorkomen! Op deze pagina tref je brandveiligheidstips, lees je wat wij allemaal doen om onze regio (brand)veilig te houden en kun je je aanmelden voor voorlichting over brandveiligheid.

Veilige zonnepanelen
Veilige zonnepanelen

Zonnepanelen ja, maar ga voor veilig
Zonnepanelen zijn duurzaam, leveren gelijk wat op en dragen bij aan het klimaat. Ze zijn kostenbesparend, en het geeft een goed gevoel om ze op je dak te hebben. Maar ze kunnen ook brandgevaarlijk zijn, als ze niet goed worden aangesloten.

Lees meer over het veilig gebruiken van zonnepanelen

Wat kun je zelf doen aan brandveiligheid thuis?

In en om het huis kun je veel doen om brand te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het veilig gebruiken van je wasdroger of op de juiste manier onkruid wegbranden. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat je op een bepaalde manier moet omgaan met elektrische apparaten? Bekijk onderstaande video's voor meer tips over brandveiligheid thuis!

Veilige wasdroger

Onkruidbrander

Elektrische fiets

Waar koop je goede rookmelders?

Veilig op reis

Veilig barbecueën

Heb jij onze rookmelderexpositie al beleefd?

Elke maand staat onze speciale rookmelderexpositie in een andere bibliotheek in onze regio. Benieuwd wanneer de expo bij jou in de buurt is? Bekijk onze evenementenkalender!
Evenementenkalender
Rookmelderexpositie

Wil jij voorlichting over brandveiligheid?

Onze voorlichters geven op locatie voorlichting over brandveiligheid. Denk bijvoorbeeld aan in zorginstellingen, maar wij geven ook voorlichtingslessen over brandveiligheid op scholen. Wil je graag een voorlichting aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in.

Voorlichting in een zorginstelling
Brandweerman geeft voorlichting een zorginstelling

Vraag een voorlichting over brandveiligheid aan

Word Voorlichter (Brand)Veilig Leven!

Lees meer over deze functie