Foto van blusdeken in keuken, decoratief

Brandveiligheid

Je hoopt het nooit mee te maken: brand. Helaas komen woningbranden geregeld voor in onze regio. Gelukkig kun je zelf veel doen om brand te voorkomen! Op deze pagina tref je brandveiligheidstips. Daarnaast kun je je aanmelden voor voorlichtingen over brandveiligheid.

Wat kun je zelf doen aan brandveiligheid thuis?

In en om het huis kun je veel doen om brand te voorkomen. Denk aan het veilig gebruiken van je wasdroger of op de juiste manier onkruid wegbranden. Maar wist je ook dat je bewust moet omgaan met sommige elektrische apparaten?

Bekijk onderstaande video's voor meer tips over brandveiligheid thuis!

Veilige wasdroger

Onkruidbrander

Elektrische fiets

Waar koop je goede rookmelders?

Veilig op reis

Veilig barbecueën

Zonnepanelen? Ja, maar ga voor veilig.
Zonnepanelen zijn duurzaam, leveren gelijk wat op en dragen bij aan het klimaat. Ze zijn kostenbesparend en het geeft een goed gevoel om ze op je dak te hebben. Maar, ze kunnen ook brandgevaarlijk zijn, als ze niet goed worden aangesloten.

Lees meer over het veilig gebruiken van zonnepanelen

Veilige zonnepanelen
Veilige zonnepanelen

Heb jij onze rookmelderexpositie al beleefd?

Elke maand staat onze speciale rookmelderexpositie in een andere bibliotheek in onze regio. Benieuwd wanneer de expo bij jou in de buurt is? Bekijk onze evenementenkalender!
Evenementenkalender
Rookmelderexpositie

Brandveiligheid voor het onderwijs

Voor het basisonderwijs is de leerlijn Brandweer Op School beschikbaar. Met het gratis lespakket die voor de diverse groepen geschikt zijn kan je als docent zelf aan de slag. Voor groep 4 is een fysieke les door een brandweerman/vrouw beschikbaar. Deze les kan je aanvragen door te mailen naar brandweeropschool@vru.nl.

Meer informatie is te vinden op www.brandweer.nl/onderwerpen/brandweeropschool

afbeelding van brandweer op school

BrandMeester

Voor het VMBO is er een algemene leerlijn ontwikkeld en voor het MBO specifieke modules voor de beroepsrichtingen Beveiliging, Horeca, Bouw en Zorg. Als docent kan jij zelf aan de slag om je leerlingen/studenten het lespakket te laten doorlopen.

Meer informatie over deze leerlijn en de aanmeldgegevens vind je op https://www.brandweer.nl/onderwerpen/lesprogramma-mbo/

Wil jij voorlichting over brandveiligheid?

Onze voorlichters geven op locatie voorlichting over brandveiligheid. Dit doen wij bijvoorbeeld in zorginstellingen, maar ook op scholen. Wil je graag een voorlichting aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in.

Voorlichting in een zorginstelling
Brandweerman geeft voorlichting een zorginstelling

Vraag een voorlichting over brandveiligheid aan

Wil je nog meer informatie over brandveiligheid?

Klik op onderstaande link om naar de website van de brandweer te gaan.

Lees meer