Jeugdbrandweer

Binnen de Veiligheidsregio Utrecht zijn 22 jeugdbrandweerkorpsen actief. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen in deze korpsen les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft. Ze oefenen samen, doen mee aan wedstrijden en nemen ieder jaar deel aan de Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefendagen. Bij alle activiteiten staat één ding centraal: teamwork.

Naast een leuke en sportieve activiteit voor jongeren is de jeugdbrandweer ook een natuurlijke kweekvijver voor de ‘grote brandweer’. Veel jeugdleden stromen uiteindelijk door naar de echte brandweer. Als brandweervrijwilliger, maar soms ook als beroepskracht. Zo is ook de jeugdbrandweer een onmisbare schakel bij het veilig houden van onze regio.

Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefendagen

Jaarlijks wordt voor alle jeugdbrandweerkorpsen binnen de VRU die eraan deel willen nemen de Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefendagen georganiseerd. Het doel van de oefendagen is om de jongeren wat aspecten van het brandweervak bij te brengen én ze gewoon een leuke week te bezorgen. Dat gebeurt onder andere met allerlei sport- en spelactiviteiten.

Lid worden van een jeugdbrandweerkorps?

Er zijn 22 jeugdbrandweerkorpsen binnen de Veiligheidsregio Utrecht. Op de website van Jeugdbrandweer Nederland kun je zien of er in jouw gemeente ook een jeugdbrandweerkorps is en wie de contactpersoon is. Wil je lid worden van de jeugdbrandweer? Neem dan contact op met de contactpersoon van het jeugdbrandweerkorps in jouw gemeente.

Meer informatie over Jeugdbrandweer Nederland

De Stichting Jeugdbrandweer Nederland organiseert activiteiten voor de jeugdleden, zoals wedstrijden en toetsen. Als je meer wilt weten over de landelijke jeugdbrandweer, bekijk dan de website van Jeugdbrandweer Nederland.