Brandweerpost Schoonrewoerd zoekt versterking!

VRU brandweerpost Schoonrewoerd zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid voor anderen. 

Iets voor jou? Kom dan eens langs tijdens een oefenavond!

Werken bij de brandweer betekent dat je beschikbaar bent wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag én nacht. Een vrijwilliger bij de brandweer heeft deze functie naast zijn of haar huidige baan. Heb je hart voor je woon- of werkplaats en heb je zin deze uitdaging aan te gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij nodigen je uit te komen kijken bij een oefenavond op maandag. Meld je hiervoor aan bij de postcommandant.

Wat doe je bij de brandweer?

Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood,

bijdragen aan de veiligheid van de lokale samenleving, dát is de brandweer. Belangrijk werk dat voor het grootste deel wordt gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan.

Vrijwillig brandweerman of -vrouw

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd.

Kom jij bij de brandweer?

Voel je je aangesproken? Woon en/of werk je in Schoonrewoerd of omgeving en heb je interesse om vrijwillige brandweerman/-vrouw te worden, neem dan contact met ons op! Kom bijvoorbeeld eens kijken op een oefenavond op maandag.

Wil je meer informatie over de vrijwillige brandweer, neem dan contact op met onze postcommandant Jaco van Zanten. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 83 59 51 41 of per e-mail: j.van.zanten3@vru.nl. Kijk voor meer informatie op www.vru.nl/vrijwilliger.