Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Vrijwillige brandweer Montfoort

Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Maar voorop staat dat het belangrijk werk is, waarin je echt het verschil kunt maken. Brandweerteams bestaan voor het grootste deel uit gedreven vrijwilligers, die dit werk naast hun dagelijkse baan uitoefenen. Stuk voor stuk collega’s die voor elkaar en voor anderen door het vuur gaan. We zoeken voor overdag mensen die ons team komen versterken.

Middenin de maatschappij

Als vrijwilliger ben je niet alleen bezig met brandbestrijding, maar bied je hulp in tal van situaties. Zoals bij het bevrijden van beknelde verkeersslachtoffers. Maar ook bij het redden van mensen en dieren uit het water. Of bij het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Of bij stormschade. Het is dankbaar werk, waarbij je daadwerkelijk bijdraagt aan de maatschappij.

Vergoeding en verzekering

Behalve veel dankbaarheid ontvang je ook een vergoeding. Naast een vaste jaarvergoeding krijg je een vergoeding per uur: voor de wekelijkse oefensessies én voor jouw inzet tijdens incidenten. Ook ben je goed verzekerd.

Kom eens langs!

Voel je je aangesproken? Woon of werk je in Montfoort en heb je interesse in het vak? Kom dan eens langs bij een van onze oefenavonden. Meld je hiervoor aan bij postcommandant Paul Ebskamp via p.ebskamp@vru.nl of 088 878 3654. Neem ook gerust contact op als je vragen hebt of op zoek bent naar meer informatie.

MEER INFORMATIE: WWW.VRU.NL/VRIJWILLIGEBRANDWEER