Brandweerpost Den Dolder zoekt versterking!

Is de vrijwillige brandweer iets voor jou?

Je komt op bijzondere plekken, werkt samen met bevlogen collega’s in een hecht team en maakt het verschil bij incidenten en noodsituaties. Je zet je in voor de veiligheid van anderen, gaat fysieke uitdagingen niet uit de weg en als je beschikbaar bent laat je alles vallen als de pieper gaat. Kortom, werken bij brandweer Den Dolder brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven.

Wij zijn op zoek naar jou

Brandweerpost Den Dolder is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die hulp bieden aan mensen en dieren in nood en bijdragen aan de veiligheid van hun directe omgeving. Dus heb je hart voor Den Dolder en wil je deze uitdaging aangaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor elkaar door het vuur

Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Maar voorop staat dat het belangrijk werk is, waarin je echt het verschil kunt maken. Brandweerteams bestaan voor het grootste deel uit gedreven vrijwilligers, die dit werk naast hun dagelijkse bezigheden uitoefenen. Stuk voor stuk collega’s die voor elkaar en voor anderen door het vuur gaan.

Middenin de maatschappij

Als brandweervrijwilliger ben je niet alleen bezig met brandbestrijding, maar bied je hulp in tal van situaties. Zoals bij het bevrijden van beknelde verkeersslachtoffers. Maar ook bij het redden van mensen en dieren uit het water, bij het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen of bij stormschade. Daarnaast ligt Den Dolder natuurlijk in bosrijk gebied: dus ook voor natuurbranden rukken wij regelmatig uit. In de nabije toekomst zal de post worden uitgebreid met een voertuig speciaal bestemd voor natuurbrandbestrijding. Mede door deze uitbreiding zijn we ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Het brandweerwerk is dankbaar werk, waarbij je daadwerkelijk bijdraagt aan de maatschappij.

Vergoeding en verzekering

Behalve veel dankbaarheid ontvang je ook een vergoeding. Naast een vaste jaarvergoeding krijg je een vergoeding per uur: voor de wekelijkse oefensessies én voor jouw inzet tijdens incidenten. Ook ben je goed verzekerd.

Iets voor jou?

Voel je je aangesproken? Woon of werk je in Den Dolder en heb je interesse in het vak? Neem dan contact op met onze postcommandant Eric Vos.

Je kunt hem bereiken via 088 878 2978 of e.vos@vru.nl.

Kijk voor meer informatie op www.vru.nl/vrijwilligebrandweer