Brandweermannen in ladderwagen

Brandweer Breukelen: maak jij het verschil?

Brandweer Breukelen bestaat uit 30 enthousiaste mannen en vrouwen; van directeur tot timmerman en van student tot zelfstandig ondernemer. We vormen een team dat paraat staat wanneer het nodig is! Om ons korps in de toekomst op sterkte te houden zijn wij op zoek naar mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die graag hun steentje willen bijdragen aan een veilige samenleving. Maak jij het verschil?

Loeiende sirenes in de straat, brandslangen worden uitgerold, de brand geblust. Dat is wat je hoort en ziet. Een paar minuten daarvoor zijn onze brandweervrijwilligers gealarmeerd. Zij laten hun werk, hobby of thuissituatie achter en haasten zich naar de kazerne.

Hulp verlenen

Branden blussen is het bekendste onderdeel van ons werk, maar er is zoveel meer. Je wordt ook ingezet voor andere hulpverleningstaken zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water, het beperken van gevaar en schade bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en reanimaties.

Door het vuur

Maar werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. De intensieve samenwerking met brandweercollega's levert een grote groep vrienden op, die voor je door het vuur willen gaan. Daarom maken wij graag persoonlijk kennis met je:

Zaterdag 9 september 2023 – Open dag

van 10.00 tot 16.00 uur, Kerkbrink / Kerkplein in Breukelen

Brandweerdemonstratie met vlammen

Donderdag 21 september 2023 - Informatieavond

van 19.30 (inloop tot 20.00 uur) tot 21.30 uur, in de kazerne aan de Brouwerij 5 in Breukelen

Vrijwilliger worden

Om brandweervrijwilliger te worden moet je aan een aantal eisen voldoen. Je bent minimaal 18 jaar, niet bang voor wat actie, werkt graag in een team en je bent regelmatig aanwezig in Breukelen, het liefst ook overdag.

Als vrijwilliger ontvang je, naast een vaste jaarvergoeding, een vergoeding per uur dat je bezig bent met opleiden, oefenen en inzetten. Ook ben je goed verzekerd. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om (landelijk erkende) diploma’s te behalen. Een brandweervrijwilliger voldoet aan alle wettelijke eisen die aan een bedrijfshulpverlener worden gesteld. Zo ben je ook op je werk meteen inzetbaar als BHV’er.

In gesprek

Heb je vragen hoe het werkt bij een uitruk en hoe je dat regelt met je werk? Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Wij gaan graag in gesprek met je!

Meld je aan voor onze informatieavond op 21 september 2023 bij postcommandant Tim van Dommelen via t.van.dommelen@vru.nl. Of stel je vragen gerust per mail of live op onze open dag.