VRU ontvangt waarderingsmunt van Reddingsbrigade voor inzet watersnood Limburg

 

 

Waarderingsmunt reddingsbrigade

Algemeen Directeur Jaap Donker heeft uit handen van een delegatie van de Reddingsbrigade de ‘NRV-waarderingsmunt hoogwaterramp juli 2021’ ontvangen. “Als blijk van waardering voor de prettige en constructieve samenwerking tijdens de overstromingen in Limburg vorig jaar zomer”, aldus Mark Peeters, Regiocoördinator bij Reddingsbrigade Nederland.

"Als betrokken hulpdienst verbonden aan de VRU werken we op een heel prettige wijze samen in de voorbereiding op en tijdens crisissituaties” vertelt Peeters. “Bij de watersnood van juli 2021 in Limburg en België konden wij dan ook direct rekenen op de VRU bij het organiseren van de opkomst van een peloton met 26 reddingseenheden, het inrichten van een 'hub' voor de aflossingsploegen en bij de opvang van terugkerende lifeguards uit het rampgebied. De goede samenwerking met de VRU is van essentieel belang gebleken voor de logistieke operatie en voor de nazorg van dit grootschalig specialistisch optreden door de Nationale Reddingsvloot.”

Jaap Donker geeft aan dit gebaar zeer te waarderen: “We zijn de Reddingsbrigade als VRU dankbaar voor deze waarderingsmunt. Het is belangrijk en mooi dat hulpdiensten onderling goed samenwerken en een goede band hebben. Het was ongekend wat we in Nederland meemaakten vorige zomer. Hulp vanuit het hele land was nodig, om de watersnood in het zuiden van ons land te lijf te gaan. We zijn blij dat we hier als VRU onze bijdrage aan hebben kunnen leveren en dat deze hulp ook door de Reddingsbrigade zo is gewaardeerd. Uiteindelijk hebben we als hulpverleningsorganisaties allemaal hetzelfde doel: er zo goed mogelijk zijn voor de veiligheid van onze inwoners.”

Ander nieuws

WAS-paal die geluid geeft tijdens test of incident.
03/10/2022

3 oktober maandelijkse sirenetest

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 3 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

 

Lees meer
John QRT
21/09/2022

“Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens en dat blijft bijzonder”

Wanneer er zich in Nederland een incident voordoet met grof of extreem geweld, zoals een terroristische aanslag, kan – naast de daarvoor speciaal opgeleide politie eenheden – ook een Quick Respons Team van de brandweer worden ingezet. Het Quick Respons Team (QRT) van de VRU heeft naast een hulpverlenende taak bij incidenten met de (dreiging) van geweld ook een hoogtereddingstaak. “Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens”, vertelt John, regiehouder van het QRT. “En dat blijft bijzonder.”

Lees meer
Paul van Koppen
19/09/2022

Video: de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht. De VRU helpt hen, door hen tijdelijk op te vangen in de Jaarbeurs en een goede opvangplek voor hen te zoeken in een gemeente. Daarnaast helpt de VRU de gemeenten in de provincie Utrecht met menskracht en middelen om deze opvang naast hun normale dienstverlening te kunnen bieden.

Paul van Koppen, Locatiemanager Opvang Jaarbeurs, vertelt in een video meer over de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer