Veiligheidsregio Utrecht start met VRU Opvang Support voor gemeenten

De VRU start met ‘VRU Opvang Support’ om de 26 gemeenten in de regio Utrecht te ondersteunen bij de werkzaamheden rond de opvang van vluchtelingen. Door het creëren van een flexibele schil wil de VRU ondersteunen in de inhuur en het leveren van capaciteit om opvang mogelijk te maken en gemeenten te ontzorgen.

Uiteraard is de VRU zich ervan bewust dat er overal krapte heerst op de arbeidsmarkt. Door de inhuur van personeel regionaal centraal te coördineren kan de capaciteit effectiever worden verdeeld over de regio. Ook kan de VRU vrijwilligers koppelen aan locaties en aan organisaties als het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland.

Wil je ook een bijdrage leveren? Meld je nu aan opvangsupport@vru.nl.

Opvang Oekraïners en crisisnoodopvang
De VRU ondersteunt sinds maart 2022 regio-breed de gemeentelijke opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. Sinds deze maand is daar de crisisnoodopvang voor asielzoekers bijgekomen. Gezien de onhoudbare situatie in Ter Apel helpen de gemeenten om de situatie daar te ontlasten, door het realiseren van crisisnoodopvang voor asielzoekers.

VRU Opvang Support
VRU Opvang Support gaat gemeenten in de regio helpen met personele inzet om ze hierin te ontzorgen.

Dit kan bijvoorbeeld via raamcontracten met uitzendbureaus, recruiters in de regio en door mensen te werven. Ook kan de VRU helpen om vrijwilligers te koppelen aan locaties en/of organisaties.

Het gaat onder andere om coördinatoren, probleemoplossers en beveiligers voor de opvanglocaties die de gemeenten onder hun hoede hebben.

Ander nieuws

Marcel van Westendorp
15/08/2022

Marcel: “In drie weken hebben we een complete opvanglocatie opgetuigd”

Wat doe je als je de vraag krijgt of je binnen drie weken een opvanglocatie voor 72 asielzoekers kunt regelen? Even slikken en dan snel aan de slag! Projectleider Marcel van Westendorp van de Veiligheidsregio Utrecht heeft de afgelopen maand samen met collega’s van de gemeente Veenendaal alles op alles gezet om dit te realiseren. En, het ís gelukt! Lees in zijn verhaal hoe Marcel dit proces heeft ervaren.

Lees meer
Vuelta team
12/08/2022

“Een goede voorbereiding samen met onze partners is het halve werk”

Volgende week gaat één van de grootste wielerrondes ter wereld van start: De Vuelta, die met drie etappes door Nederland koerst. In aanloop naar de Vuelta, spraken we met drie betrokkenen vanuit de VRU: projectleider Bram Jacobs (crisisbeheersing), Gijsbert Voskamp (Brandweer) en Wouter den Hartog (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) over de voorbereidingen.

Lees meer
Foto van de crisisnoodopvang locatie in Veenendaal
08/08/2022

Nieuwe CNO locatie in Veenendaal

De afgelopen drie weken heeft de VRU samen met de gemeente Veenendaal hard gewerkt om per 8 augustus en nieuwe crisisnoodopvang locatie te kunnen openen in Veenendaal, ter ontlasting van Ter Apel. Vanaf vandaag gaat deze locatie open en worden einde van de middag de nieuwe bewoners ontvangen. Op deze speciaal ingerichte locatie worden 72 vluchtelingen gehuisvest tot 1 oktober aanstaande.

Lees meer